A napokban a gyerekek ismét azt kérték, hogy ne a szokásos zsömlécskéinket süssem meg, hanem a macis formában.
Hogy miért? Idézem a gyerekeket:
“Mert nem csak finom, hanem olyan cuki is…”
Macis kenyérke
gluténmentes
tejmentes
szójamentes
lupinmentes
fruktózmentes
tojásmentes
Hozzávalók:
Itt minden alapanyag megvásárolható, ami csak a sütéshez-főzéshez kellhet egy háztartásban:
http://diszkontdieta.hu/
Emese kenyérpor>> 250 gramm
Annapanni kenyérliszt>> 190 gramm
Burgonyapehely 20 gramm
só
1 zacskó szárított élesztő
4 dl langyos víz
4 evőkanál rizstej
3 evőkanál olaj
2 evőkanál szőlőcukor
Elkészítés:
Mindent egy tálba öntök, kézi mixer dagasztó spiráljával 10 percig kavarom. Kell ennyi idő, hogy szépen összeálljon a tészta és a végeredmény majd jó legyen.
Két vizes kanál segítségével szilikon macis formába kanalaztam a tésztát, elsimítgattam a tetejét a vizes kanállal.
Duplájára kelesztettem langyos helyen.
Tetejét lekentem olajjal.
160 fokon sütöttem 15 percet.
15 percet pedig 180 fokon.
Amikor kész, rögtön kivettem a formából és rácsra helyeztem hűlni.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Ha úgy érzed szívesen olvasod a blogomat, a recepteket, érdekességeket, történeteket, teszteket
és van lehetőséged arra, hogy támogass minket, itt megteheted!
Köszönünk mindent!
A közleménybe kérlek írd be, hogy Atinak és Boninak!
Koronczay Edit Raiffeisen Bank 12072521-00699054-00100000
IBAN: HU61-12072521-00699054-00100000
BIC/SWIFT: UBRTHUHB
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Kedvenceink:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: