Gluténmentes napló

Mennyei hamis palacsinta – Ez tényleg elronthatatlan

Mindig érzéssel sütök, valamiért nem áll rá sem az agyam, sem a kezem a kész receptekre. ezek mindig a kukában landolnak. Ha azonban a szívemre hallgatok, mindig valamilyen finomság sül ki belőle. Szó szerint 🙂 

 

 

Az ember azt gondolná lehetetlen gluténmentes, tejmentes, szójamentes, lupinmentes és még emellett fruktózmentes palacsintát készíteni… Pedig nem lehetetlen. Isteni finomat szoktam sütni, mi csak hamis palacsintának nevezzük, mert ehhez még például buborékos víz sem kell. Nem ég oda, nem nehéz megfordítani, nem tapad, elképesztően könnyű vele dolgozni.

 

A receptben csak kb. adagokat adok meg, mert nem létezik 2 teljesen egyforma tojás. A lényeg, egy abszolút lágy tojásos tésztát kavarj ki. Nem formázható, nem gyúrható állagú legyen.

 

 

 

Hamis palacsinta – Elronthatatlan

 

 

Hozzávalók:

Itt minden alapanyag megvásárolható, ami csak a sütéshez-főzéshez kellhet egy háztartásban

http://diszkontdieta.hu/

4 tojás

kb. fél bögre (100 ml) AnnaPanni kenyérliszt>>  Innen: Diszkont Diéta>>

kb. fél bögre (100 ml) Emese kenyérpor>>Innen: Diszkont Diéta>>

4 evőkanál fruktózmentes és gm, tm rizsszirup

2 evőkanál szőlőcukor

1 evőkanál Cornito burgonyapehely

1/2 evőkanál olaj

csipetnyi Budafoki szárított élesztő

3 evőkanál langyos víz

 

Töltelék: fahéj és szőlőcukor, kis rizssziruppal meglocsolva

 

 

 

Hamis palacsinta – Elronthatatlan

 

 

 

 

Elkészítés:

Egy villa segítségével alaposan kikeverjük a tésztát. Olyan lesz, mint egy sűrű galuskatészta.

 

Egy palacsintasütőt kikenek olajjal, bekapcsolom a  tűzhelyet, közepes lángra teszem és ráteszem a palacsintasütőt.

 

Mikor jól átmelegedett, leveszem és a villa segítségével belecsurgatok a palacsintasütőbe, a közepére tésztát és gyorsan a villa segítségével szépen szétterítem, a szélei felé. Így lesz kör alakú.

 

Fontos, hogy csak ezután teszem a tűzhelyre vissza.

 

Közepes lángon kisütöm az egyik felét – nagyon hamar megvan – majd megfordítom, egy keverőlapát segítségével. A szélénél kicsit meglazítom és ekkor simán alá tudok nyúlni a keverőlapát segítségével és könnyedén meg tudom fordítani.

 

A másik oldalát is kisütöm – ez is hamar megvan – és a lényeg: AZONNAL ráteszem a fahéjat, szőlőcukrot, rizsszirupot és feltekerem.

 

Ha ez kész, utána sütöm a következőt, ugyanígy.

 

Tehát süt, töltelék rá, teker. Süt, töltelék rá,  teker.

 

 

Hamis palacsinta – Elronthatatlan

 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Kedvenceink:

 

 

http://egeszsegmarket.hu/

 

http://diszkontdieta.hu/

 

 

 

Míves Tojás Múzeum, Zengővárkony

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!