Gluténmentes napló

A tökéletes gluténmentes kelt tészta készítése

A tökéletes gluténmentes kelt tészta Ha alaprecept alapján dolgozunk, akkor rengeteg időt és energiát spórolhatunk meg. Hiszen nem kell böngészni, bújni, kutatni a különböző recepteket, nem kell agyalni a sokféle alapanyagon, mindig mindennek ugyanaz lesz az alapja.   Méghozzá egy tökéletes kelt tészta.     Amiből aztán bármit el lehet készíteni egy kis kreativitással. Kenyeret, zsemlét, kiflit, különböző ízesítésű csigákat,… Tovább »

Kívül ropogós, belül vaj puha gluténmentes Labeta kifli

Kifli Nagyon szeretek kiflit sütni a gyerekekkel. Ilyenkor azt játsszuk, hogy a konyha egy pékség, a mi pékségünk. Egy olyan hely, ahol minden garantáltan gluténmentes, ahol nem kell félni a keresztszennyeződéstől és a diétahibától sem. Ahol valóban csak az van a kifliben, amit mi beleteszünk. Ez egy olyan pékség, ahol szívvel-lélekkel, egyszerű receptből készülnek a finomságok…. Tovább »

Gluténmentes, ropogós cipó házilag

Gluténmentes cipó   Varázsoljunk igazi pékség hangulatot otthonunkba és süssünk cipót. Igazi élmény lesz a sütés és a ropogós héjú, puha belsejű finomság elfogyasztása.     Az elkészítéséhez szükségünk lesz még 250 ml vízre, 18 g friss élesztőre, vagy 6 g porélesztőre és 6 g extraszűz olívaolajra és erre:    Bio Madame Loulou KENYÉR – PIZZA>>  … Tovább »

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes zsemle készítése egyszerűen

Gluténmentes zsemle Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes zsemle készítése egyszerűen   Alapanyagok innen:   https://www.egeszsegmarket.hu/   1 bögre = 3 dl 1, 5 bögre Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt>> 0, 5 bögre  Schar Mix B 3 evőkanál burgonyapehely – Cornito 1 csomag szárított Budafoki élesztő 3 evőkanál olaj 1 kiskanál tojáspótló por 1 bögre meleg víz +  még… Tovább »

A legfinomabb zsemle receptje – Napokig puha marad

Gluténmentes, tejmentes zsemle Sok kedvenc gluténmentes zsemlém van, mindig alapreceptekkel dolgozom. Olyannal, amit többféle kelt tésztához fel tudok használni és így nem kell agyalnom sem a recepten, sem a hozzávalókon.         Alaprecept gluténmentes, sós kelt tésztákhoz – egyszerű elkészíteni   Zsemle, kifli, rudak, kenyér, ropi bármilyen sós kelt tésztához jó az alábbi recept is, amiben… Tovább »

Vaníliapudingos batyu készítése gyorsan, egyszerűen

Vaníliapudingos batyu Ezt a péksüteményt rendszeresen készítem, többféle verziója is létezik, mindig variálom a gluténmentes liszteket. Ez a recept is nagy kedvencem:   Nutri Free vaníliapudingos batyu – egyszerűen     De most teljesen átvariáltam az egészet, a teteje kellemesen ropogós lett, belül puha. Egyszerűen fantasztikus. Elképesztő gyorsasággal fogyott el, olyan nagyon finom.     Hozzávalók: 1… Tovább »

Labeta kenyér tekercs – Könnyű recept

Labeta kenyér tekercs Nagyon finom és mutatós kelt tésztát készítettem, egy kis kütyü segítségével szépen fel tudtam tekerni.     Önmagában is finom, de akár tölteni is lehet virslivel, vagy szalámival (növényi) sajttal, kukoricával, hagymával és így visszatolni a meleg sütőbe pár percre. No ez esetben csodálatos és különleges melegszendvics készülhet.       3 fajta lisztet kevertem… Tovább »

Házi vágott zsemle gluténmentesen, tejmentesen

Vágott zsemle gluténmentesen Gluténmentes vágott zsemle készült, kicsit változtattam a kelt tészta formáján, nem a megszokott zsemle mellett döntöttem, hiszen néha nem árt egy kis változatosság.     A tészta összeállítása igen egyszerű. Mindenképpen érdemes elkészítened, mert nagyon finom, kívül ropogós, belül puha, önmagában, feltét nélkül is nagyon ízletes, laktató.   Vágott zsemle gluténmentes tejmentes szójamentes tojásmentes      … Tovább »

Nutri Free gluténmentes kenyér házilag – Gyorsan, egyszerűen

Nutri Free gluténmentes kenyér Ha gluténmentes kelt tésztát sütök, mindig az alapreceptemet használom, legyen szó bármelyik gm termékcsaládról. A folyadék arányával szoktam játszani, mert mindegyik lisztkeverék kicsit más folyadékmennyiséget igényel.    Szeretem keverni is a gm liszteket, mert azt vettem észre, akkor sokkal jobb, finomabb, igazibb a végeredmény.   Az eddigi tapasztalataim alapján, talán egyedül a Nutri Free Mix… Tovább »

Termékajánló: Labeta gluténmentes univerzális liszt

LABETA UNIVERZÁLIS LISZT>>             Gluténmentes és laktózmentes keverékpor kenyerek és édes tészták készítéséhez     Összetevők : burgonya keményítő, rizsliszt, kukoricaliszt, kukorica keményítő, sűrítőanyag: guar gumi, lisztjavító szer: kalcium-fosztátok, antioxidáns: aszkorbinsav, savanyúságot szabályozó anyag: citromsav     Átlagos tápérték 100 g elkészítési javaslat szerinti késztermékben:Energia 1482 kJ/ 354 kcal,Zsír 0,7 g, amelyből telített… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!