1 bögre meleg víz + még egy kevés, ha igényli a tészta
só ízlés szerint
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat beleöntöd egy tálba, vigyázva, hogy a só és az élesztő ne kerüljön egymásra, mert akkor az élesztő nem tudja kifejteni a hatását és nem fog szépen megkelni a tészta.
Majd erre jöhet a víz, majd az olaj.
Az alapanyagokat kézi mixer dagasztó spiráljával jó alaposan összekevered, dagasztod a tésztát, legalább 7-8 percig. Lágy állagú tésztát fogsz kapni.
A tálban hagyod a tésztát, beolajozott fóliát teszel rá és langyos helyen keleszted a tésztát, 1 órán át.
Majd ezután olajos lapon jó alaposan átdolgozod, átgyúrod a tésztát, majd pedig olajos kézzel formázod, sütőpapíros tepsire helyezed, majd keleszted langyos helyen 1 órát.
A sütés során számomra az vált be a legjobban, hogy először 140 fokon sütöm 10 percet, eközben még mindig emelkedik szépen a tészta.
Majd ezután kb. 10 percet 160 fokon, majd 180 fokon ismét 20 percet, végül 200 fokon sütöm még pár percet, figyelve, hogy amikor szép a színe, kivegyem azonnal a sütőből.