Gluténmentes napló

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes zsemle készítése egyszerűen

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes zsemle készítése egyszerűen

 

Alapanyagok innen:

 

https://www.egeszsegmarket.hu/

 

Gluténmentes zsemle

Gluténmentes zsemle

1 bögre = 3 dl

1, 5 bögre Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt>>

0, 5 bögre  Schar Mix B

3 evőkanál burgonyapehely – Cornito

1 csomag szárított Budafoki élesztő

3 evőkanál olaj

1 kiskanál tojáspótló por

1 bögre meleg víz +  még egy kevés, ha igényli a tészta

só ízlés szerint

 

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat beleöntöd egy tálba, vigyázva, hogy a só és az élesztő ne kerüljön egymásra, mert akkor az élesztő nem tudja kifejteni a hatását és nem fog szépen megkelni a tészta.

Majd erre jöhet a víz, majd az olaj.

Az alapanyagokat kézi mixer dagasztó spiráljával jó alaposan összekevered, dagasztod a tésztát, legalább 7-8 percig. Lágy állagú tésztát fogsz kapni.

A tálban hagyod a tésztát, beolajozott fóliát teszel rá és langyos helyen keleszted a tésztát, 1 órán át.

Majd ezután olajos lapon jó alaposan átdolgozod, átgyúrod a tésztát, majd pedig olajos kézzel formázod, sütőpapíros tepsire helyezed, majd keleszted langyos helyen 1 órát.

A sütés során számomra az vált be a legjobban, hogy először 140 fokon sütöm 10 percet, eközben még mindig emelkedik szépen a tészta.

Majd ezután kb. 10 percet 160 fokon, majd 180 fokon ismét 20 percet, végül 200 fokon sütöm még pár percet, figyelve, hogy amikor szép a színe, kivegyem azonnal a sütőből.

Mindig megvárom, hogy kihűljön.

 

 

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

 

 

 

 

 

 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 

 

Kedvenceink:

 

 

http://egeszsegmarket.hu/

 

http://diszkontdieta.hu/

 

 

Míves Tojás Múzeum, Zengővárkony

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!