Gluténmentes napló

A legfinomabb zsemle receptje – Napokig puha marad

Sok kedvenc gluténmentes zsemlém van, mindig alapreceptekkel dolgozom. Olyannal, amit többféle kelt tésztához fel tudok használni és így nem kell agyalnom sem a recepten, sem a hozzávalókon.

 

 

 

 

Alaprecept gluténmentes, sós kelt tésztákhoz – egyszerű elkészíteni

 

Zsemle, kifli, rudak, kenyér, ropi bármilyen sós kelt tésztához jó az alábbi recept is, amiben most Szafis mentes liszteket kavartam össze. 

 

Ebben a receptben az a legjobb, hogy az elkészítésnek köszönhetően több napra előre meg van oldva a zsemle. Ez ugyanis a többivel szemben, nem szárad ki, napokon át friss és puha marad. Elképesztően nagy segítség ez. Hiszen aki diétázik tudja, bárhova is megyünk, bármit is teszünk, mindig előre kell gondolkoznunk, ha enni szeretnénk.

 

Hozzávalók:

fél bögre SZAFI FREE EXPRESSZ LISZTKEVERÉK KELESZTÉS NÉLKÜLI TÉSZTÁKHOZ>> EgészségMarket

másfél bögre SZAFI KENYÉR ÉS PÉKSÜTEMÉNY LISZTKEVERÉK CH CSÖKKENTETT>>EgészségMarket

3 evőkanál burgonyapehely

3 evőkanál olaj

1 zacskó szárított élesztő

kb. másfél bögre langyos víz

1 kiskanál tojáspótló por

 

 

Gluténmentes, tejmentes zsemle

Gluténmentes, tejmentes zsemle

 

 

Elkészítés:

  • Dagasztás. Mindent egy tálba öntesz és kézi mixer dagasztó spirálja segítségével dagasztod a tésztát. Se nem kemény, se nem lágy tésztát kapunk, ami könnyen formázható lesz.

 

  • Előkelesztés. Letakarod a tésztát és langyos helyen keleszted kb. 1 órát. Nem mindig szoktam előkeleszteni, ha nincs túl sok időm, ezt a lépést kihagyom.

 

 

  • Sütőpapíros tepsire helyezem.

 

  • Kelesztem 1 órát.

 

  • Nem előmelegített sütőbe teszem és 180 fokon sütöm kb. 50 percet.

 

 

 

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

 

 

 

 

 

 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 

 

Kedvenceink:

 

 

http://egeszsegmarket.hu/

 

http://diszkontdieta.hu/

 

 

Míves Tojás Múzeum, Zengővárkony

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!