Sok kedvenc gluténmentes zsemlém van, mindig alapreceptekkel dolgozom. Olyannal, amit többféle kelt tésztához fel tudok használni és így nem kell agyalnom sem a recepten, sem a hozzávalókon.
Alaprecept gluténmentes, sós kelt tésztákhoz – egyszerű elkészíteni
Zsemle, kifli, rudak, kenyér, ropi bármilyen sós kelt tésztához jó az alábbi recept is, amiben most Szafis mentes liszteket kavartam össze.
Ebben a receptben az a legjobb, hogy az elkészítésnek köszönhetően több napra előre meg van oldva a zsemle. Ez ugyanis a többivel szemben, nem szárad ki, napokon át friss és puha marad. Elképesztően nagy segítség ez. Hiszen aki diétázik tudja, bárhova is megyünk, bármit is teszünk, mindig előre kell gondolkoznunk, ha enni szeretnénk.
Hozzávalók:
3 evőkanál burgonyapehely
3 evőkanál olaj
só
1 zacskó szárított élesztő
kb. másfél bögre langyos víz
1 kiskanál tojáspótló por
![Gluténmentes, tejmentes zsemle]()
Gluténmentes, tejmentes zsemle
Elkészítés:
-
Dagasztás. Mindent egy tálba öntesz és kézi mixer dagasztó spirálja segítségével dagasztod a tésztát. Se nem kemény, se nem lágy tésztát kapunk, ami könnyen formázható lesz.
-
Előkelesztés. Letakarod a tésztát és langyos helyen keleszted kb. 1 órát. Nem mindig szoktam előkeleszteni, ha nincs túl sok időm, ezt a lépést kihagyom.
-
Sütőpapíros tepsire helyezem.
-
Nem előmelegített sütőbe teszem és 180 fokon sütöm kb. 50 percet.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
![]()
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Kedvenceink:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: