Gluténmentes napló

Házi vágott zsemle gluténmentesen, tejmentesen

Gluténmentes vágott zsemle készült, kicsit változtattam a kelt tészta formáján, nem a megszokott zsemle mellett döntöttem, hiszen néha nem árt egy kis változatosság.  

 

A tészta összeállítása igen egyszerű. Mindenképpen érdemes elkészítened, mert nagyon finom, kívül ropogós, belül puha, önmagában, feltét nélkül is nagyon ízletes, laktató.

 

Vágott zsemle

gluténmentes

tejmentes

szójamentes

tojásmentes

 

Vágott zsemle gluténmentesen

Vágott zsemle gluténmentesen

 

 

 

Hozzávalók:

Alapanyagok innen: http://diszkontdieta.hu/

 

450 gramm Nutri Free Mix Per Pane>>

 só

1 csomag szárított élesztő

120 ml langyos rizstej – Joya

175 ml langyos víz

3 evőkanál olaj

3 evőkanál burgonyapehely

 

 

 

Elkészítés:

A élesztőt egy tálba öntöttem, hozzátetettem a sót és elkevertem.

 

A cukrot is hozzáöntöttem és ezt is elkevertem.

 

A liszt közepére egy kis mélyedésbe beleöntöttem az élesztőt.

 

 

Majd erre a langyos rizstejet öntöttem.

 

 

Egy kis lisztet hintettem rá a szélekről és 30 percig pihentettem szobahőmérsékleten.

 

 

Hozzáadtam a langyos vizet és kézi mixer dagasztó spirálja segítségével 7-8 percig dagasztottam a tésztát. Enyhén beolajozott deszkára borítottam és enyhén olajos kézzel átgyúrtam, jó alaposan, 5 percen át.

 

 

 

 

Egy tál alját enyhén beolajoztam, beletettem a tésztát és enyhén beolajozott fóliával letakartam.

 

 

1 óra hosszát pihentettem langyos helyen.

 

 

Ismét kiöntöttem a deszkára, lazán átgyúrtam és ismét visszatettem a tálba, rá az eddig is  használt olajos fóliát. 10 percet pihentettem a tésztát.

 

 

A tésztát kivettem a tálból és 10 részre osztottam, 10 kis gombócot gyúrtam olajos kézzel.

 

 

A gombócokat hosszúkásra formáztam.

 

 

Sütőpapíros tepsire tettem egymástól távolabb a hosszúkás kis zsemléket.

 

 

 

Beolajozott fóliával letakartam és ismét pihentettem, 30 percig.

 

 

30 perc elteltével levettem a fóliát, a kezem szélét beolajoztam és erősen, határozottan benyomtam minden zsemlét a közepén, jó mélyen.

 

 

Ismét lefedtem az olajos fóliával, 15 percet pihentettem langyos helyen.

 

 

Eközben a sütőt előmelegítettem 230 fokra és a sütő aljába egy tepsit helyeztem, melybe egy pohárnyi vizet tettem.

 

 

A zsemlék tetejét átkentem olajjal, enyhén megszórtam rizsliszttel és 230 fokon sütöttem 30 percet, majd 180 fokon még 10 percet.

 

 

 

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

 

 

 

 

 

 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 

 

Kedvenceink:

 

 

http://egeszsegmarket.hu/

 

http://diszkontdieta.hu/

 

 

Míves Tojás Múzeum, Zengővárkony

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!