Gluténmentes vágott zsemle készült, kicsit változtattam a kelt tészta formáján, nem a megszokott zsemle mellett döntöttem, hiszen néha nem árt egy kis változatosság.
A tészta összeállítása igen egyszerű. Mindenképpen érdemes elkészítened, mert nagyon finom, kívül ropogós, belül puha, önmagában, feltét nélkül is nagyon ízletes, laktató.
Vágott zsemle
gluténmentes
tejmentes
szójamentes
tojásmentes
Hozzávalók:
Alapanyagok innen: http://diszkontdieta.hu/
450 gramm Nutri Free Mix Per Pane>>
só
1 csomag szárított élesztő
120 ml langyos rizstej – Joya
175 ml langyos víz
3 evőkanál olaj
3 evőkanál burgonyapehely
Elkészítés:
A élesztőt egy tálba öntöttem, hozzátetettem a sót és elkevertem.
A cukrot is hozzáöntöttem és ezt is elkevertem.
A liszt közepére egy kis mélyedésbe beleöntöttem az élesztőt.
Majd erre a langyos rizstejet öntöttem.
Egy kis lisztet hintettem rá a szélekről és 30 percig pihentettem szobahőmérsékleten.
Hozzáadtam a langyos vizet és kézi mixer dagasztó spirálja segítségével 7-8 percig dagasztottam a tésztát. Enyhén beolajozott deszkára borítottam és enyhén olajos kézzel átgyúrtam, jó alaposan, 5 percen át.
Egy tál alját enyhén beolajoztam, beletettem a tésztát és enyhén beolajozott fóliával letakartam.
1 óra hosszát pihentettem langyos helyen.
Ismét kiöntöttem a deszkára, lazán átgyúrtam és ismét visszatettem a tálba, rá az eddig is használt olajos fóliát. 10 percet pihentettem a tésztát.
A tésztát kivettem a tálból és 10 részre osztottam, 10 kis gombócot gyúrtam olajos kézzel.
A gombócokat hosszúkásra formáztam.
Sütőpapíros tepsire tettem egymástól távolabb a hosszúkás kis zsemléket.
Beolajozott fóliával letakartam és ismét pihentettem, 30 percig.
30 perc elteltével levettem a fóliát, a kezem szélét beolajoztam és erősen, határozottan benyomtam minden zsemlét a közepén, jó mélyen.
Ismét lefedtem az olajos fóliával, 15 percet pihentettem langyos helyen.
Eközben a sütőt előmelegítettem 230 fokra és a sütő aljába egy tepsit helyeztem, melybe egy pohárnyi vizet tettem.
A zsemlék tetejét átkentem olajjal, enyhén megszórtam rizsliszttel és 230 fokon sütöttem 30 percet, majd 180 fokon még 10 percet.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Kedvenceink:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: