Gluténmentes napló

Illatos, fenségesen puha, metélőhagymás virslis bagett

A hot-dog, vagy virslis bagett az a laktató finomság, amit akárhányszor elkészíthetek egy héten, a gyermekeim soha, de soha nem unják meg. Ujjongva örülnek mindig, ha meghallják mi sül éppen a sütőben, vagy ha hazaérve megérzik a frissen sül hot-dog illatát. Remek döntés, mindig.

 

Persze olykor szoktam variálni az alaptésztával, most például egy kis friss metélőhagymával tettem még ízletesebbé. Pillanatok alatt elfogyott, szóval biztosan jól sikerült 🙂

 

 

 

Hozzávalók:

1, 5 bögre Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt>> Innen:

0, 5 bögre  Schar Mix B

evőkanál burgonyapehely – Cornito>> Innen:

1 csomag szárított Budafoki élesztő

3 evőkanál olaj

1 bögre meleg víz +  még egy kevés, ha igényli a tészta

só ízlés szerint

+ egy maréknyi apróra vágott, friss metélőhagyma + virsli

 

 

 

További  termékek itt:

http://egeszsegmarket.hu/

 

http://diszkontdieta.hu/

 

 

 

 

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat beleöntöm egy tálba, vigyázva, hogy a só és az élesztő ne kerüljön egymásra, mert akkor az élesztő nem tudja kifejteni a hatását és nem fog szépen megkelni a tészta.

 

Majd erre jöhet a víz, majd az olaj és a friss, apróra vágott metélőhagyma.

 

Az alapanyagokat kézi mixer dagasztó spiráljával jó alaposan összekeverem, dagasztom a tésztát, legalább 7-8 percig.

 

Formázom olajos lapon, olajos kézzel a tésztát. Egy darabnyit lecsípek, kilapítom a tenyeremmel és virslit tekerek bele. Sütőpapíros tepsire helyezem, majd kelesztem langyos helyen 1 órát.

 

Először 140 fokon sütöm 15 percet – nem előmelegített sütőben – , eközben még mindig emelkedik szépen a tészta.

 

Ekkor lekenem olajjal a tészta tetejét. Majd ezután kb. 15 percet 160 fokon, majd 180 fokon ismét 10 percet, végül 200 fokon sütöm még pár percet, figyelve, hogy amikor szép a színe, kivegyem azonnal a sütőből.

 

Mindig megvárom, hogy hűljön és utána fogyasztjuk.

 

 

 

 

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

 

Ha úgy érzed szívesen olvasod a blogomat, a recepteket, érdekességeket, történeteket, teszteket

és van lehetőséged arra, hogy támogass minket, itt megteheted!

Köszönünk mindent!

A közleménybe kérlek írd be, hogy: támogatás!

Koronczay Edit Raiffeisen Bank 12072521-00699054-00100000

IBAN: HU61-12072521-00699054-00100000
BIC/SWIFT: UBRTHUHB

 

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

 

 

 

 

 

 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 

 

Kedvenceink:

 

 

http://egeszsegmarket.hu/

 

http://diszkontdieta.hu/

 

 

Míves Tojás Múzeum, Zengővárkony

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!