Gluténmentes napló

Ez aztán tényleg sokmindenmentes: Így készül az Ati zsemle

Nagyon durván szigorodott a kisfiam diétája. Nagyon hosszú és nehéz hónapok állnak mögöttünk és a kálváriánknak még nincs vége. Minden egyes nap elhatározom, hogy végre leírom, min megyünk át, mennyit küzdünk, Ati mennyit harcol, de nem megy. Meghasad a szívem amiatt, ami történik velünk, de túl gyenge vagyok ahhoz kiírjam. Főleg, hogy csak 4 év telt el azóta, amikor Atikának annyit, de annyit kellett szenvednie…

 

A lisztérzékenység majdnem megölte a kisfiamat…

 

És most megint… 4 év tünetmentes diéta után a poklok poklok éljük át, a sötétben tapogatózunk… És mindez a 6 évesen kapott, kötelező védőoltása óta. Ígérem le fogom írni, lehet ma, lehet holnap, lehet, hogy csak később, egyszer… De le fogom írni…

 

Szóval Atika jelenlegi diétája mellett is fontos, hogy tudjak neki ehetőt és finomat sütni. Nem mondom, hogy elsőre, de végre sikerült olyat készítenem, ami finom és és viszonylag szép is. Baja sem volt tőle.

 

Ez a recept gluténmentes, tejmentes, lupinmentes, szójamentes, tojásmentes és a fruktózmentes diétájába is jól illik.

 

Hozzávalók:

90 gramm Emese kenyérpor

90 gramm AnnaPanni kenyérpor

25 gramm Nutri Free Mix Per Pane

15 gramm burgonyapehely

180 gramm víz, de ez kevés volt és még adtam hozzá 50 grammot

1 zacskó szárított élesztő

2 evőkanál olaj

1 evőkanál szőlőcukor

 

Így készült:

Minden ment egy tálba. Kézi mixer segítségével 10 percig dagasztottam a tésztát. Olajos kézzel formáztam, majd sütőpapíros tepsire helyeztem. Letakarva kelesztettem 1 órát. Nem előmelegített sütőben 170 fokon sütöttem 45 percet. 

 

 

 

 

 

 

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

 

 

 

 

 

 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 

 

Kedvenceink:

 

 

 

 

 

Míves Tojás Múzeum, Zengővárkony

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!