Jó olykor játszani az ételekkel, hogy aznap mit is főzzünk, készítsünk. Sokszor előfordul, hogy egy tartalmasabb leves után nem második fogást főzök, hanem valami desszertet varázsolok. Például palacsintát. Mindig nagyon örülnek a gyerekek, ha meglátják. Ezer módon lehet tölteni, ezúttal Szafi csokipudingjával>> faltuk be. Ez tényleg megunhatatlan.
A szokásos, elronthatatlan módon sütöttem ki, ezúttal nem tekerhető formát kapott, hanem amerikai palacsinta jelleget adtam neki, kicsit vastagabbra sütöttem.
Hozzávalók:
Itt minden alapanyag megvásárolható, ami csak a sütéshez-főzéshez kellhet egy háztartásban:
Egy villa segítségével alaposan kikeverjük a tésztát. Olyan lesz, mint egy sűrű galuskatészta.
Egy palacsintasütőt kikenek olajjal, bekapcsolom a tűzhelyet, közepes lángra teszem és ráteszem a palacsintasütőt.
Mikor jól átmelegedett, leveszem és a villa segítségével belecsurgatok a palacsintasütőbe, a közepére tésztát és gyorsan a villa segítségével szépen szétterítem, a szélei felé. Így lesz kör alakú.
Fontos, hogy csak ezután teszem a tűzhelyre vissza.
Közepes lángon kisütöm az egyik felét – nagyon hamar megvan – majd megfordítom, egy keverőlapát segítségével. A szélénél kicsit meglazítom és ekkor simán alá tudok nyúlni a keverőlapát segítségével és könnyedén meg tudom fordítani.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Ha úgy érzed szívesen olvasod a blogomat, a recepteket, érdekességeket, történeteket, teszteket
és van lehetőséged arra, hogy támogass minket, itt megteheted!
Köszönünk mindent!
A közleménybe kérlek írd be, hogy Atinak és Boninak!
Koronczay Edit Raiffeisen Bank 12072521-00699054-00100000