Gluténmentes napló

Gluténmentes, tejmentes, fruktózmentes macis mini kenyérke

Szigorodott sajnos Atikám diétája, mert sokkal súlyosabb fruktózérzékeny, mint azt bárki is valaha gondolta volna. Hamarosan írok a tavalyi kálváriánkról, de egyszerűen még nem nem volt hozzá erőm, annyira megviseltek lelkileg a mögöttünk álló kemény és nehéz hónapok. Csak lassan kezdünk talpra állni, óriási pofon volt ez az egész azok után, hogy Atikám alig pár éve már túlélt egy igen kemény időszakot, sokat volt kórházban mire kiderültek a diagnózisai. És már megint így jártunk… Meg fogom írni, minden nap tervezem, de ahogy ideülök, a szavak helyett csak a könnyeim potyognak, de ígérem hamarosan sort kerítek rá…

 

Addig is itt egy olyan recept, ami nagy segítség egy ilyen szigorú és tényleg soksokmindenmentes diétában. Mert enni kell. És innen kezdve valóban nem létezik olyan késztermék, amit a kisfiam ehetne. Főleg  nem kenyér vagy zsemle, kifli.

 

A korábbi jól bevált gm lisztjeink helyett ki kellett kísérletezgetni egy új variációt új alapanyagokból. Most macis mini kenyérkéket sütöttem a kisfiamnak.  Apukámtól kaptam karácsonyra egy konyhai mérleget, így végre egész pontosan is meg tudom nektek írni miből mennyit is használtam.

 

 

Macis kenyérke

gluténmentes

tejmentes

szójamentes

lupinmentes

fruktózmentes

 

Gluténmentes, tejmentes, szójamentes, lupinmentes, fruktózmentes

 

 

 

Hozzávalók:

Itt minden alapanyag megvásárolható, ami csak a sütéshez-főzéshez kellhet egy háztartásban

http://diszkontdieta.hu/

Emese kenyérpor>> 250 gramm 

Annapanni kenyérliszt>> 190 gramm

Burgonyapehely 20 gramm

1 zacskó szárított élesztő

4 dl langyos víz

4 evőkanál rizstej

3 evőkanál olaj

2 evőkanál szőlőcukor

 

 

 

Elkészítés:

 

Mindent egy tálba öntök, kézi mixer dagasztó spiráljával 10 percig kavarom. Kell ennyi idő, hogy szépen összeálljon a tészta és a végeredmény majd jó legyen.

 

Két vizes kanál segítségével szilikon macis formába kanalaztam a tésztát, elsimítgattam a tetejét a vizes kanállal.

 

Duplájára kelesztettem langyos helyen.

 

Tetejét lekentem olajjal.

 

160 fokon sütöttem 15 percet.

 

15 percet pedig 180 fokon.

 

Amikor kész, rögtön kivettem a formából és rácsra helyeztem hűlni.

 

A kisfiam pillanatok alatt befalta, szóval biztos finom volt 🙂

 

Gluténmentes, tejmentes, szójamentes, lupinmentes, fruktózmentes

 

 

 

 

 

Kedvenceink:

 

 

http://egeszsegmarket.hu/

 

http://diszkontdieta.hu/

 

 

 

Míves Tojás Múzeum, Zengővárkony

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!