Imádok gluténmentes kelt tésztát készíteni. Megszámlálhatatlan verzióban formázható, az ember sosem unja meg. Ezúttal egy csavart kiflit sütöttem, kellemesen ropogós lett a külseje, belül pedig nagyon finom puha maradt. Szerintem nagyon szép lett.
Csavart kifli
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
Hozzávalók:
Itt minden alapanyag megvásárolható, ami csak a sütéshez-főzéshez kellhet egy háztartásban:
http://diszkontdieta.hu/
1 bögre = 225 gramm
1 bögre Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt
1 bögre AnnaPanni kenyérliszt
3 evőkanál burgonyapehely – Cornito
1 csomag szárított Budafoki élesztő
3 evőkanál olaj
1 bögre meleg víz + még egy kevés, ha igényli a tészta
só ízlés szerint
Elkészítés:
Egy tálba beleöntöm a száraz hozzávalókat, arra figyelve, hogy a só és az élesztő ne érintkezzen egymással, mert különben nem fog megkelni a tészta. Majd jöhet a meleg (de ne forró) víz és végül az olaj.
A hozzávalókat nagyon alaposan össze kell keverni kézi mixer dagasztó spiráljával. Én 10 percig dagasztottam.
Letakarva langyos helyen duplájára kelesztem.
Egy tepsibe sütőpapírt teszek.
Olajos kézzel lecsípek tésztából egy darabot, finoman átgyúrom és rudat sodrok belőle. A munkalap is enyhén olajos. Szépen óvatosan csavarok rajta párat.
Sütőpapíros tepsire helyezem.
Fél órát kelesztem langyos helyen.
160 fokon sütöm 10 percet.
170 fokon 10 percet.
180 fokon 20 percet.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Kedvenceink:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: