Kicsit más köntösbe bújtattuk a megszokott és imádott fahéjas csigánkat. Szilikon muffin forma segítségével alkottunk a gyerekekkel nagyon szép és finom péksüteményt.
Ebben a hideg időben igazán felmelegíti a testet és az illatvarázsának, ízkavalkádjának köszönhetően a szívet is. A fahéj illata belengi az egész lakást, miközben sül.
Pihe-puha fahéjas csigatorony – Gluténmentes, tejmentes
gluténmentes
tejmentes
szójamentes
lupinmentes
fruktózmentes
Hozzávalók:
6 dl AnnaPanni kenyérliszt>> – Innen: Diszkont Diéta
2 dl Nagykun rizsliszt
3 evőkanál burgonyapehely – Cornito>> – Innen: Diszkont Diéta>>
2 dl szőlőcukor
2 dl rizsszirup
2 tojás
2 evőkanál LIGA
egy evőkanál házi zsír
4 dl rizstej (cukormentes), én ezt használtam: The Bridge>> – Innen: Diszkont Diéta>>
1 zacskó szárított Budafoki élesztő
-
fahéj+szőlőcukor+rizsszirup
Itt minden alapanyag megvásárolható, ami csak a sütéshez-főzéshez kellhet egy háztartásban:
http://diszkontdieta.hu/
Elkészítés:
Mindent egy mély tálba öntök és alaposan kikeverem a tésztát, kézi mixerrel. Fontos, hogy legalább 10 percig!!! dagasszam a tésztát.
Rizslisztes lapon, rizslisztes nyújtófa segítségével ujjnyi vastag téglalapra nyújtom a tésztát.
Megszórom fahéjjal, szőlőcukorral és rizsszirupot öntök rá. 2 ujjnyi vastag csíkokat vágok belőle, hosszanti irányban.
Egyesével felcsavarom.
Szilikon muffin formába helyezem, óvatosan. Nem nyomkodom le, a közepe kissé magasabb, mint a széle. Gyönyörűen felfele fog kelni, így alakul majd ki a “torony”.
Kelesztem fél órát.
Lekenem rizstej és szőlőcukor keverékével.
180 fokon 40 percig sütöm.
Sütési idő vége előtt 10 perccel ismét lekenem rizstej és szőlőcukor keverékével.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Kedvenceink:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: