Krumplifánk maradék krumplipüréből
Maradt egy kis krumplipüré, amit felhasználtam egy remek és gyors finomság elkészítéséhez. Nagyon puha, zamatos krumplifánkot sütöttem.
Krumplifánk maradék krumplipüréből
gluténmentes
trjmentes
szójamentes
Hozzávalók:
1 bögre = 225 gramm
0, 5 bögre Schar Mix B
3/4 csomag szárított Budafoki élesztő
3 evőkanál olaj
só ízlés szerint
1 tojás
+ maradék krumplipüré
Itt minden alapanyag megvásárolható, ami csak a sütéshez-főzéshez kellhet egy háztartásban:
Elkészítés:
Mindent egy mély tálba öntök és alaposan kikeverem a tésztát, kézi mixerrel. Fontos, hogy legalább 10 percig dagasszam a tésztát.
Rizslisztes lapon, rizslisztes nyújtófa segítségével ujjnyi vastag téglalapra nyújtom a tésztát.
Pihentetem 15 percet a tésztát.
Pogácsaszaggatóval köröket szaggatok.
Pihentetem 15 percet a tésztát.
Forró olajban kisütöm mindkét oldalát.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Kedvenceink: