Krumplifánk maradék krumplipüréből

Maradt egy kis krumplipüré, amit felhasználtam egy remek és gyors finomság elkészítéséhez. Nagyon puha, zamatos krumplifánkot sütöttem.

Krumplifánk maradék krumplipüréből

gluténmentes

trjmentes

szójamentes

 

 

Hozzávalók:

1 bögre = 225 gramm

1, 5 bögre Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt>> – Innen: EgészségMarket>>

0, 5 bögre  Schar Mix B

3 evőkanál burgonyapehely – Cornito>> – Innen: Diszkont Diéta>>

3/4 csomag szárított Budafoki élesztő

3 evőkanál olaj

1 bögre meleg rizstej +  még egy kevés, ha igényli a tészta: The Bridge>> – Innen: Diszkont Diéta>>

só ízlés szerint

1 tojás

+ maradék krumplipüré

Itt minden alapanyag megvásárolható, ami csak a sütéshez-főzéshez kellhet egy háztartásban

http://diszkontdieta.hu/

Elkészítés:

 

Mindent egy mély tálba öntök és alaposan kikeverem a tésztát, kézi mixerrel. Fontos, hogy legalább 10 percig dagasszam a tésztát.

 

 

Rizslisztes lapon, rizslisztes nyújtófa segítségével ujjnyi vastag téglalapra nyújtom a tésztát. 

 

Pihentetem 15 percet a tésztát.

 

Pogácsaszaggatóval köröket szaggatok.

 

Pihentetem 15 percet a tésztát.

 

Forró olajban kisütöm mindkét oldalát.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Kedvenceink:

http://egeszsegmarket.hu/

http://diszkontdieta.hu/

Míves Tojás Múzeum, Zengővárkony

Címkék: , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »