Gluténmentes napló

1 recept 7 különböző kelt tészta

Tudjátok sokan, mennyire szeretem az alaprecepteket. Leegyszerűsíti az életemet. Nem kell ezer különböző recepten és hozzávalón gondolkodnom, mindig ugyanahhoz a recepthez nyúlok, ha kelt tésztáról van szó. Ha pedig a formázást variálom, mindig új és új köntösben születik újjá, így megunhatatlan is.

 

Sőt, ha időt akarsz spórolni, egyszerre, ugyanabból a tésztából többfélét is tudsz készíteni. Lefagyasztod és legközelebb csak ki kell olvasztanod, kicsit megmelegíted és már eheted is.

 

Itt egy példa, akár 7 félét is tudsz egy receptből készíteni:

 

 

275 g Univerzális liszt porkeverék ***#gluténmentes***🛒

1 zacskó szárított élesztő 
2 tojás
150 g vaj
2 evőkanál cukor
10 evőkanál tej
só ízlés szerint

 

1️⃣Kézi mixer dagasztó spiráljával 10 percig dagasztod a tésztát.
2️⃣Letakarod, langyos helyen keleszted 1 órán át.
3️⃣Rizslisztes lapon nyújtod, formázod, töltöd.
4️⃣Sütőpapíros tepsire helyezed.
5️⃣Keleszted fél órát.
6️⃣️Tetejét lekened felvert tojással.
7️⃣️Előmelegített sütőben sütöd. A sütési idő és hőfok függ attól, hogy éppen mit formáztál, mivel töltötted a péksüteményt.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!