Szeretek játszani a gluténmentes lisztekkel, sokszor keverem azt, ami éppen itthon van. Azt vettem észre, ha összepárosítok 1-2 gm lisztet, akkor sokkal jobb a végeredmény. Ezúttal kifliket sütöttem, tetejüket meghintettem szezámmaggal. Nem a klasszikus kifli forma, inkább olyan, mint egy mini bagett. Nem volt kedvem sokat szórakozni a formázással.
1 bögre = 3 dl
1, 5 bögre Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt>>
0, 5 bögre Schar Mix B
3 evőkanál burgonyapehely – Cornito
1 csomag szárított Budafoki élesztő
3 evőkanál olaj
1 kiskanál tojáspótló por
1 bögre meleg víz + még egy kevés, ha igényli a tészta
só ízlés szerint
Alapanyagok innen:
https://www.egeszsegmarket.hu/
Az elkészítés sorban a következő:
-
dagasztás – 10 percig
-
előkelesztés – 1 órát, letakarva, langyos helyen
-
formázás – tetejét lekenni olajjal
-
kelesztés – fél óra, sütőpapíros tepsin
-
sütés – 180 fokon, előmelegített sütőben, 30 percig.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Kedvenceink:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: