Gluténmentes napló

Gluténmentes kifli – Nem lehet elrontani

Szeretek játszani a gluténmentes lisztekkel, sokszor keverem azt, ami éppen itthon van. Azt vettem észre, ha összepárosítok 1-2 gm lisztet, akkor sokkal jobb a végeredmény. Ezúttal kifliket sütöttem, tetejüket meghintettem szezámmaggal. Nem a klasszikus kifli forma, inkább olyan, mint egy mini bagett. Nem volt kedvem sokat szórakozni a formázással.

 

Gluténmentes kifli

Gluténmentes kifli

 

 

 

1 bögre = 3 dl

1, 5 bögre Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt>>

0, 5 bögre  Schar Mix B

3 evőkanál burgonyapehely – Cornito

1 csomag szárított Budafoki élesztő

3 evőkanál olaj

1 kiskanál tojáspótló por

1 bögre meleg víz +  még egy kevés, ha igényli a tészta

só ízlés szerint

 

 

Alapanyagok innen:

 

https://www.egeszsegmarket.hu/

 

 

Az elkészítés sorban a következő:

  • dagasztás – 10 percig

  • előkelesztés – 1 órát, letakarva, langyos helyen

  • formázás – tetejét lekenni olajjal

  • kelesztés – fél óra, sütőpapíros tepsin

  • sütés – 180 fokon, előmelegített sütőben, 30 percig. 

 

 

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

 

 

 

 

 

 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 

 

Kedvenceink:

 

 

http://egeszsegmarket.hu/

 

http://diszkontdieta.hu/

 

 

Míves Tojás Múzeum, Zengővárkony

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!