Emlékeztek a Labeta napraforgómagos kenyérkémre?
Gluténmentes napraforgómagos kenyér – Csak 3 összetevő és már kész is
Most ismét elkészítettem, nézzétek milyen gyönyörű lett!
Így készült:
A keverékhez adtam 420 ml langyos vizet és a dobozban található élesztőt is beleszórtam. Sót sem kellett, sem cukrot, mert mindent tartalmaz az alapkeverék.
10 percig dagasztottam kézi mixer dagasztó spiráljával, olajos kézzel kenyeret formáztam és sütőpapíros formába helyeztem. A tetejét bevagdostam egy vizes éles késsel. Majd kelesztettem 3/4 órát langyos helyen. Sajnos elég türelmetlen voltam és nem bírtam kivárni a megfelelő kelesztési időt és 45 perc után előmelegített sütőbe toltam. Legközelebb 1-1, 5 órát biztosan kelesztem és akkor még szebb lesz az eredmény.
Végül 180 fokon sütöttem 60 percet.
Napraforgómagos kenyér készítése gyorsan, egyszerűen – Nem lehet elrontani
Ha még nem próbáltátok, jó szívvel tudom ajánlani bárkinek, akinek gluténmentes diétát kell tartania:
Labeta napraforgómagos kenyér keverékpor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: