Mennyeien puha mini kalácsok – Gluténmentesen elkészítve.
Hozzávalók:
2 bögre Madame Loulou Kenyér – Pizza laktózmentes ***gluténmentes porkeverék*** >>>ITT>>>
1 bögre langyos víz
3 evőkanál burgonyapehely
2 evőkanál zsír
só
Még több gluténmentes recept ITT>>>!
Elkészítés:
Kézi mixer dagaszt spiráljával dagasztjuk a tésztát, közepes fokozatos, 10 percig.
Letakarjuk, langyos helyen kelesztjük 45 percig.
Bezsírozzuk a tenyerünket és így csípünk le egy-egy darabot a tésztából, amiből rudakat formázunk.
Hármas vagy kettes fonással összefonjuk.
Sütőpapíros tepsire helyezzük a kalácsokat.
Kelesztjük langyos helyen 45 percig.
Teteje lekenhető tojássárgájával és meghinthető magokkal is. (opcionális, kihagyható)
Előmelegített sütőben, 180 fokon 45 percig sütjük.
Rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: