Házi gluténmentes puha zsemle – Így készül gyorsan, egyszerűen
Házi gluténmentes puha zsemle – így készül gyorsan, egyszerűen.
Hozzávalók:
2 bögre Madame Loulou Kenyér – Pizza laktózmentes ***gluténmentes porkeverék*** >>>ITT>>>
1 bögre langyos víz
3 evőkanál burgonyapehely
2 evőkanál zsír
só
Még több gluténmentes recept ITT>>>!
Elkészítés:
Kézi mixer dagaszt spiráljával dagasztjuk a tésztát, közepes fokozatos, 10 percig.
Letakarjuk, langyos helyen kelesztjük 45 percig.
Bezsírozzuk a tenyerünket és így csípünk le egy darabot a tésztából, amiből zsemlét formázunk.
Sütőpapíros tepsire helyezzük.
Kelesztjük langyos helyen 45 percig.
Teteje lekenhető tojássárgájával és meghinthető magokkal is. (opcionális, kihagyható)
Előmelegített sütőben, 180 fokon 45 percig sütjük.
Rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.