Madame Loulou szezámmagos zsemle – Egyszerű, gluténmentes recept.
Pillanatok alatt elkészül.
Hozzávalók:
1 zacskó 5 magvas kenyér ***gluténmentes porkeverék***
Az elkészítéséhez szükségünk lesz 340 ml vízre és 8 g extra szűz olívaolajra.
Elkészítés:
Kézi mixer dagaszt spiráljával dagasztjuk a tésztát, közepes fokozatos, 10 percig.
Letakarjuk, langyos helyen kelesztjük 45 percig.
Bezsírozzuk a tenyerünket és így csípünk le egy darabot a tésztából, amiből zsemlét formázunk.
Sütőpapíros tepsire helyezzük. Tetejét meghintjük szezámmaggal és a kezünkkel finoman belenyomkodjuk a tésztába.
Kelesztjük langyos helyen 45 percig.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 45 percig sütjük.
Rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: