Gluténmentes napló

Madame Loulou szezámmagos zsemle – Egyszerű, gluténmentes recept

Madame Loulou szezámmagos zsemle – Egyszerű, gluténmentes recept.

Pillanatok alatt elkészül.

 

Hozzávalók:

 

1 zacskó 5 magvas kenyér ***gluténmentes porkeverék***

 

Az elkészítéséhez szükségünk lesz 340 ml vízre és 8 g extra szűz olívaolajra.

 

 

 

Elkészítés:

 

Kézi mixer dagaszt spiráljával dagasztjuk a tésztát, közepes fokozatos, 10 percig.

 

Letakarjuk, langyos helyen kelesztjük 45 percig.

 

Bezsírozzuk a tenyerünket és így csípünk le egy darabot a tésztából, amiből zsemlét formázunk.

 

Sütőpapíros tepsire helyezzük. Tetejét meghintjük szezámmaggal és a kezünkkel finoman belenyomkodjuk a tésztába.

 

Kelesztjük langyos helyen 45 percig.

 

Előmelegített sütőben, 180 fokon 45 percig sütjük.

 

Rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!