Egészen fantasztikus érzés az, hogy mennyire sokat fejlődött a világ és vele együtt a gluténmentes diéta is.
Léteznek már olyan mentes céllisztek, aminek a segítségével pik-pak összedobható a kelt tészta.
Nincs vele sok munka, pillanatok alatt meg is van, ráadásul még finom is. De még mennyire.
No, most egy ilyen receptet hoztam, szerintem nincs ennél egyszerűbb. Sőt gyorsabb sincs.
➡️10 gramm szárított élesztő
➡️450 ml langyos víz
Elkészítés👇👇👇
➡️Adjuk a lisztkeverékhez az élesztőt, a vizet, majd elektromos keverővel kavarjuk alaposan össze, 10 percet szánjunk rá.
➡️Tegyük kenyérsütő formába.
Itt, ha szeretnénk meghinthetjük különböző magokkal, amelyeket finoman az ujjunkkal belenyomkodunk a tésztába.
➡️Langyos helyen kelesszük 1 órát, de azt sem baj, ha 75 percet.
➡️Végül előmelegített sütőben süssük 60 percig, 180 fokon.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: