Ropogós héjú, puha belsejű gluténmentes kenyér
1 bögre = 4 dl
fél bögre Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt
fél bögre Labeta UNIVERZÁLIS LISZT>>
fél bögreLabeta FEHÉRKENYÉR>>
fél bögre Madame Loulou KENYÉR – PIZZA – LAKTÓZMENTES>>
3 evőkanál burgonyapehely – Cornito
1 csomag szárított Budafoki élesztő
3 evőkanál Liga
fél bögre langyos rizstej
fél bögre langyos víz
2 evőkanál rizstejszín
só ízlés szerint
Elkészítés:
– A tésztát alaposan kavarjuk ki kézi mixer dagasztó spiráljával. Szánjunk rá legalább 10 percet.
– Tegyük egy kevés olajjal kikent tálba, takarjuk le és kelesszük langyos helyen 30 percet.
– Gyúrjuk át alaposan, hajtogassuk. Minden hajtogatás után várjunk pár percet. Legalább 4-szer, 5-ször hajtogassuk.
– Kelesszük ismét 30 percig.
– Formázzunk belőle kenyeret
– Vagdossuk be ferdén a tetejét.
– Sütőpapíros formába helyezzük.
– Pihentetjük 30 percet.
– Egy felvert tojással megkenjük a tetejét, hogy jó ropogós legyen.(kihagyható)
– A sütő aljába érdemes tenni egy tepsit, rajta jégkockákkal. Vagy pedig szóróflakonból néha (minden 10. percben) megpermetezni vízzel a kenyeret. Így még szebben feljön és a héj is ropogósabb lesz.
– Előmelegített sütőben 220 fokon kb. 10 percig sütjük, majd 200 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
További termékek listája ide kattintva>> böngészhető át.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: