Gluténmentes napló

Ropogós héjú, puha belsejű gluténmentes kenyér

Ropogós héjú, puha belsejű gluténmentes kenyér

 

 

1 bögre = 4 dl

fél bögre Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt

fél bögre  Labeta UNIVERZÁLIS LISZT>>

fél bögreLabeta FEHÉRKENYÉR>>

fél bögre  Madame Loulou KENYÉR – PIZZA – LAKTÓZMENTES>>

3 evőkanál burgonyapehely – Cornito

1 csomag szárított Budafoki élesztő

3 evőkanál Liga

fél bögre langyos rizstej

fél bögre langyos víz

2 evőkanál rizstejszín

só ízlés szerint

 

 

Elkészítés:

– A tésztát alaposan kavarjuk ki kézi mixer dagasztó spiráljával. Szánjunk rá legalább 10 percet.

– Tegyük egy kevés olajjal kikent tálba, takarjuk le és kelesszük langyos helyen 30 percet.

– Gyúrjuk át alaposan, hajtogassuk. Minden hajtogatás után várjunk pár percet. Legalább 4-szer, 5-ször hajtogassuk.

– Kelesszük ismét 30 percig.

– Formázzunk belőle kenyeret

– Vagdossuk be ferdén a tetejét.

– Sütőpapíros formába helyezzük.

– Pihentetjük 30 percet. 

– Egy felvert tojással megkenjük a tetejét, hogy jó ropogós legyen.(kihagyható)

– A sütő aljába érdemes tenni egy tepsit, rajta jégkockákkal. Vagy pedig szóróflakonból néha (minden 10. percben) megpermetezni vízzel a kenyeret. Így még szebben feljön és a héj is ropogósabb lesz.

– Előmelegített sütőben 220 fokon kb. 10 percig sütjük, majd 200 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.

 

 

 

További  termékek listája ide kattintva>> böngészhető át.

 

 

 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!