Worcester szósz, a húsok királynője – recepttel

A különböző szószok kiválóan alkalmasak arra, hogy a húsételeket teljesen új ízvilágban varázsolják újjá. Egy egészen pompás aromájú, illatú szószban úszó puha, omlós hús biztosan felejthetetlen gasztró élményt nyújt, akár egy átlagos hétköznapi ebéd is feldobható vele.

 

A worcester szósz igen változatosan felhasználható, akár grillezéshez, pácoláshoz is alkalmas. Ez a markáns ízű és illatú ízesítőszer teljesen megváltoztatja a húst, elképesztően finom lesz tőle.

 

Én ezt szeretem, mert jó az ára és biztosan gluténmentes.

Worcesterszósz ***gluténmentes***>>>

 

 
A sütés végén érdemes hozzáadni a húshoz, nagyon jó illat lesz azonnal, alig lehet kibírni, hogy ott és azonnal ne egyél a húsból. 
 
 
Érdemes játszani is ezzel a remek szósszal, még pikánsabbá tehető az alábbi recept alapján.

 

Hozzávalók:

 

1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, csipetnyi zúzott chili paprika, 400 gramm hámozott apróra vágott paradicsom, 80 g cukor, 2 evőkanál almaecetet, 2 evőkanál Labeta Worcestershire szósz, 1 evőkanál  paradicsompürét, kevés olaj

Elkészítés:

 
Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, chili paprikát. Megkavarjuk, majd mehet hozzá a többi alapanyag is. Kis lángon, kavargatva főzzük 30 percig.
 
 

Sült húsokhoz kiváló szósz.

További alapanyagok, lisztkeverékek itt:

 

 
 
 
 
Tovább a blogra »