Gluténmentes napló

Illatos, édes, puha csíkos kifli – gluténmentes recepttel

Egy egyszerű kelt tészta csodákra képes. Remek dolgok sülhetnek ki belőle, például ez az édes, csíkos kifli is. Nagyon puha bélt takar a kissé ropogós héj. A vanília és a kakaó aromája keveredik és minden egyes harapás belőle örömet okoz. Nagyon finom, érdemes kipróbálni!

 

 

 

 

 

275 g Univerzális liszt porkeverék ***#gluténmentes***🛒

1 zacskó szárított élesztő 
2 tojás
150 g vaj
2 evőkanál cukor
10 evőkanál tej
só ízlés szerint

 

+ 2 evőkanál kakaópor

 

 

 

Kézi mixer dagasztó spiráljával 10 percig dagasztod a tésztát.

Letakarod, langyos helyen keleszted 1 órán át.

Ketté veszed. az egyikhez hozzáteszed a kakaóport és alaposan összegyúrod.

Rizslisztes lapon nyújtod a világos részt, nagyon vékonyra. Majd ugyanezt teszed a kakaós résszel is.

 

Egymásra helyezed a két tésztát és háromszögeket vágsz bele.

 

Kiflit formázol a háromszögekből.

Sütőpapíros tepsire helyezed.

Keleszted fél órát.

Tetejét lekened felvert tojással.

️️Előmelegített sütőben sütöd, 30 percig 180 fokon.

 

 

 

További alapanyagok, lisztkeverékek itt:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!