Egy egyszerű kelt tészta csodákra képes. Remek dolgok sülhetnek ki belőle, például ez az édes, csíkos kifli is. Nagyon puha bélt takar a kissé ropogós héj. A vanília és a kakaó aromája keveredik és minden egyes harapás belőle örömet okoz. Nagyon finom, érdemes kipróbálni!
275 g Univerzális liszt porkeverék ***#gluténmentes***
🛒
⤵
1 zacskó szárított élesztő
2 tojás
✔150 g vaj
2 evőkanál cukor
10 evőkanál tej
só ízlés szerint
+ 2 evőkanál kakaópor
Kézi mixer dagasztó spiráljával 10 percig dagasztod a tésztát.
Letakarod, langyos helyen keleszted 1 órán át.
Ketté veszed. az egyikhez hozzáteszed a kakaóport és alaposan összegyúrod.
Rizslisztes lapon nyújtod a világos részt, nagyon vékonyra. Majd ugyanezt teszed a kakaós résszel is.
Egymásra helyezed a két tésztát és háromszögeket vágsz bele.
Kiflit formázol a háromszögekből.
Sütőpapíros tepsire helyezed.
Keleszted fél órát.
Tetejét lekened felvert tojással.
️️Előmelegített sütőben sütöd, 30 percig 180 fokon.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: