A kuglóf az a desszert, aminek már a külseje is magával ragadó. Dekoratív, ízletes, szinte mindenki szereti. Bármelyik évszakban megállja a helyét, tökéletes választás ünnepekre, de rohanós hétköznapokra is.
Hagyományos kuglóf pofonegyszerű recepttel (gluténmentes verzió)
275 g Univerzális liszt porkeverék ***#gluténmentes***
🛒
⤵
1 zacskó szárított élesztő
2 tojás
✔150 g vaj
4 evőkanál cukor
8 evőkanál tej
só ízlés szerint
+ 1 zacskó vaníliás cukor és egy fél citrom reszelt héja
Az egész tojást és a cukrot, vaníliás cukrot kikevered habosra.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót és gyúrd, dagaszd addig, amíg szépen össze nem áll.
Letakarod, langyos helyen keleszted 1 órán át.
Formába teszed.
Keleszted fél órát.
️️Előmelegített sütőben sütöd, 45 percig 180 fokon.
Ha kész, a formában hagyod kihűlni.
Végül meghinted porcukorral.
További alapanyagok, lisztkeverékek itt:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: