Gluténmentes napló

Hagyományos kuglóf pofonegyszerű recepttel (gluténmentes verzió)

A kuglóf az a desszert, aminek már a külseje is magával ragadó. Dekoratív, ízletes, szinte mindenki szereti. Bármelyik évszakban megállja a helyét, tökéletes választás ünnepekre, de rohanós hétköznapokra is. 

 

 

Hagyományos kuglóf pofonegyszerű recepttel (gluténmentes verzió)

 

 

275 g Univerzális liszt porkeverék ***#gluténmentes***🛒

1 zacskó szárított élesztő 
2 tojás
150 g vaj
4 evőkanál cukor
8 evőkanál tej
só ízlés szerint

 

+ 1 zacskó vaníliás cukor és egy fél citrom reszelt héja

 

 

 

Az egész tojást és a cukrot, vaníliás cukrot kikevered habosra.

 

Hozzáadjuk a többi hozzávalót és gyúrd, dagaszd addig, amíg szépen össze nem áll.

 

 

Letakarod, langyos helyen keleszted 1 órán át.

 

Formába teszed.

 

 

Keleszted fél órát.

 

 

️️Előmelegített sütőben sütöd, 45 percig 180 fokon.

 

Ha kész, a formában hagyod kihűlni.

 

Végül meghinted porcukorral.

 

 

 

További alapanyagok, lisztkeverékek itt:

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!