Gluténmentes napló

Mazsolás-vaníliás kalács- gluténmentes recept

Nagyon könnyen, gyorsan és egyszerűen készíthetünk puha, foszlós gluténmentes kalácsot. Egy kis mazsola és vanília hozzáadásával pedig még mennyeibb lesz az íze.

 

 

275 g Univerzális liszt porkeverék ***#gluténmentes***🛒

1 zacskó szárított élesztő 
2 tojás
150 g vaj
2 evőkanál cukor
15 evőkanál tej
só ízlés szerint

+ egy marék mazsola, 2 evőkanál vaníliás pudingpor

 

Kézi mixer dagasztó spiráljával 10 percig dagasztod a tésztát.

Hozzáadod a mazsolát.
Letakarod, langyos helyen keleszted 1 órán át.
Formába öntöd. Először a vaníliás, majd a kakaós részt és villával kicsit elkavarod.
Keleszted 1 órát.
️Előmelegített sütőben sütöd. A sütési idő 180 fokon 1 óra.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!