Gluténmentes napló

Labeta gluténmentes alaprecept kelt tésztákhoz

Nagyon szeretem az alaprecepteket. Szinte mindig ilyennel dolgozom én is. Nem kell agyalnom a különböző recepteken, nem kell észben tartanom a sokféle alapanyagot, hanem ehelyett egy alapot készítek, amit aztán bárhogy variálhatok, formázhatok.

 

Ezúttal a labeta univerzális lisztkeverékével kapcsolatban bukkantam egy szuper alapreceptre. Próbáljátok ki ti is, tökéletesen működik!

 

A recept a Labeta Facebook oldaláról van:

 

“A jó, házi péksütemények alapja egy tökéletes alaprecept. Amit aztán úgy variálsz, formázol, töltesz, ahogy csak szeretnéd.

 

Ha az alaprecept működik, akkor ez nagyban megkönnyíti a munkát, hiszen mindig ugyanabból indulsz ki, nem kell gondolkodni a hozzávalókon és egy idő után rutinból dolgozod össze a tésztát.

 

 

Most egy ilyen alapreceptet mutatunk nektek, melynek a lelke a #Labeta univerzális liszt.

 

 

Labeta kelt tészta #alaprecept:

✔️275 g Univerzális liszt porkeverék ***#gluténmentes***🛒⤵️
http://allergiamentesen.hu/…/univerzalis-liszt-porkeverek-g…
✔️1 zacskó szárított élesztő 
✔️2 tojás
✔️150 g vaj
✔️2 evőkanál cukor
✔️10 evőkanál tej
✔️só ízlés szerint

 

1️⃣Kézi mixer dagasztó spiráljával 10 percig dagasztod a tésztát.
2️⃣Letakarod, langyos helyen keleszted 1 órán át.
3️⃣Rizslisztes lapon nyújtod, formázod, töltöd.
4️⃣Sütőpapíros tepsire helyezed.
5️⃣Keleszted fél órát.
6️⃣️Tetejét lekened felvert tojással.
7️⃣️Előmelegített sütőben sütöd. A sütési idő és hőfok függ attól, hogy éppen mit formáztál, mivel töltötted a péksüteményt.”

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!