Gluténmentes napló

Csavart kifli gluténmentesen

Nagyon szeretek a kelt tésztákkal játszani. Jó látni, hogy  a különböző formázásoknak köszönhetően milyen szépségek is születnek.

 

 

Néha elég 1-1 mozdulat és máris kész egy új külső. 

 

 

Ehhez tökéletes segítséget nyújt a Labeta univerzális lisztkeverék, ugyanis ennek az alapnak a felhasználásával a kelt tészta könnyed, légies, könnyen kezelhető és szépen meg is kel. No és persze az ízéről sem szabad megfeledkezni. Nagyon finom, nincs mellékíze!

 

Ezúttal csavart kiflit készítettem, vagy talán csavart rúdnak is nevezhetném. Amikor megkelt a tészta, rudat sodortam, majd óvatosan csavartam rajta néhányat. Ezután kelesztettem 1 órán át, majd lekentem olajjal és előmelegített sütőben, 180 fokon 35 percig sütöttem.

 

 

 

 

Hozzávalók:

550 gramm Labeta univerzális lisztkeverék>>>

450 ml víz

1 zacskó szárított élesztő

1 evőkanál olaj

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!