Gluténmentes macaron – recept
Ha egy igazán különleges desszertet szeretnél készíteni, de a tortához épp nincs kedved, akkor a macaron mindenképpen jó választás lehet a számodra. Látványos, elegáns, csodaszép, fenségesen finom és ha a színeket és a tölteléket variálod, akkor ráadásul még megunhatatlan is.
Nem kell hozzá évtizedes rutin és gyakorlat, ugyanis egy remek célliszt segítségével gyerekjáték lesz az elkészítése.
A Madame Loulou MACARONOK alapkeverékével nagyon egyszerűen és gyorsan dolgozhatunk. Minden termék glutén- és azo-mentes, nem tartalmaz tartósítószert, pálmaolajat és hidrogénezett zsírt, így akkor sem kell lemondanunk erről a csodás édességről, ha mentes változatban szeretnénk élvezni.
Az elkészítéséhez csak 70 g tojásfehérjére lesz szükségünk, amit kb. 2-3 tojásból nyerünk.
27 macaronunk lesz ebből az alapból.
Összetevők: cukor, rizskeményítő, mandulaliszt, módosított keményítő, kukoricakeményítő, tojásfehérje, tejfehérje, színezék: E171, aroma, savanyúságot szabályozó anyag: E575.
Nyomokban tartalmazhat egyéb dióféléket.
Tápérték 100 g-ra vonatkozóan:
Energia: 1465 kJ / 346 kcal
Zsír: 3,6 g, amelyből telített zsírsavak: 0,3 g
Szénhidrát: 73 g, amelyből cukrok: 58 g
Fehérje: 5,3 g
Só: 0,02 g
Nettó tömeg: 300 g
További Madame Loulou termékek listája ide kattintva>> böngészhető át.