Gluténmentes kenyér készítése 5 lépésből
1 bögre = 3 dl
1, 5 bögre Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt>>
0, 5 bögre Schar Mix B
3 evőkanál burgonyapehely – Cornito
1 csomag szárított Budafoki élesztő
3 evőkanál olaj
1 kiskanál tojáspótló por
1 bögre meleg víz + még egy kevés, ha igényli a tészta
só ízlés szerint
Ez tehát az alaprecept.
Most a Schar Mix B helyett Szafit használtam, ezért lett ilyen szép, barnás színű.
SZAFI FREE GLUTÉNMENTES ROPOGÓS KÉRGŰ HÁZIKENYÉR LISZTKEVERÉK 1000G>>>
Alapanyagok innen:
https://www.egeszsegmarket.hu/
Az elkészítés sorban a következő:
-
dagasztás – 10 percig
-
előkelesztés – 1 órát, letakarva, langyos helyen
-
formázás – tetejét lekenni olajjal
-
kelesztés – fél óra, sütőpapíros tepsin
-
sütés – 180 fokon, előmelegített sütőben, kb. 50 percig.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Kedvenceink:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: