Nagyon egyszerű recept alapján szoktam kelt tésztát készíteni, nem mondom, hogy rövid volt az út, ami idáig vezetett, de megérte. Hosszú időn át tartott, mire kitapasztaltuk melyik gm lisztkeverék jó nekünk, melyikkel tudok jól és hatékonyan dolgozni és melyik az, ami olyan ízvilágot ad vissza, mint amire vágyunk.
Ez a recept mi megmentőnk, régóta így készül nálunk a kelt tészta, csak a formát szoktam változtatni. Sőt, mostanában az édes verzióval sem vacakolok, csupán a sót lecserélem cukorra és mehet minden ugyanígy. Bátran és jó szívvel ajánlom mindenkinek! Az arányok betartásával néha másik gm lisztekre cserélem le a receptben lévőket, a végeredmény mindig fantasztikus.
Ne félj gluténmentes kenyeret sütni – Van egyszerű megoldás
1 bögre = 3 dl
1, 5 bögre Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt>>
0, 5 bögre Schar Mix B
3 evőkanál burgonyapehely – Cornito
1 csomag szárított Budafoki élesztő
3 evőkanál olaj
1 kiskanál tojáspótló por
1 bögre meleg víz + még egy kevés, ha igényli a tészta
só ízlés szerint
Ez tehát az alaprecept.
Ezúttal pedig a Schar Mix B helyett Szafit használtam, ezért lett ilyen szép, barnás színű.
SZAFI FREE GLUTÉNMENTES ROPOGÓS KÉRGŰ HÁZIKENYÉR LISZTKEVERÉK 1000G>>>
Alapanyagok innen:
https://www.egeszsegmarket.hu/
Az elkészítés sorban a következő:
-
dagasztás – 10 percig
-
előkelesztés – 1 órát, letakarva, langyos helyen
-
formázás – tetejét lekenni olajjal
-
kelesztés – fél óra, sütőpapíros tepsin
-
sütés – 180 fokon, előmelegített sütőben, kb. 50 percig.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Kedvenceink:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: