Nagyon egyszerű recept alapján készítettem pizzát. Ez tényleg a pár hozzávalós villámgyors, elronthatatlan recept.
Madame Loulou KENYÉR – PIZZA – LAKTÓZMENTES>>
340 ml víz
8 g extra szűz olívaolaj
Mindent egy tálba tettem és kézi mixer dagasztó spiráljával 10 percig dagasztottam a tésztát.
Áthelyeztem egy kissé beolajozott tálba, letakartam és 1 órát kelesztettem. Kétfele vettem a tésztát.
Rizslisztes lapra borítottam és az ujjaimmal húztam a széleket kifele, közben pedig forgattam körbe.
Én nem szeretem, ha túl vastag a tészta, de ez csupán ízlés kérdése, mert sokan vannak, akik a vastagabb tésztájú pizzáért rajonganak.
Sütőpapíros tepsire helyeztem.
Lekentem olvasztott vajjal, ment rá a szósz, feltét, növényi sajt.
A sütő aljába egy tepsibe jégkockákat raktam.
Pihentettem 15 percet, majd előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütöttem.
Nagyon finom a Madame Loulou pizza, az ez egyik legjobb gluténmentes verzió szerintem.
Egyéb információk a lisztkeverékről IDE kattintva olvashatóak!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: