Ha van egy jól működő, bevált gluténmentes lisztkeverékünk, akkor csodát művelhetünk vele. Igazi pékség hangulatot varázsolhatunk otthonunkba, ha például egy ilyen gusztusos, puha, illatos szezámmagos kiflit sütünk.
Mindent egy tálba tettem és kézi mixer dagasztó spiráljával 10 percig dagasztottam a tésztát.
Áthelyeztem egy kissé beolajozott tálba, letakartam és 1 órát kelesztettem.
Rizslisztes lapra borítottam és vékonyra nyújtottam a tésztát. Képzeletben elfeleztem, félbe, majd megint félbe hajtottam és kinyújtottam. Vártam 2-3 percet és ugyanezt a műveletet elvégeztem 5-ször.
Hosszabb szárú háromszögeket vágtam egy éles késsel és a hosszabbik oldalától kezdve lazán feltekertem.
Sütőpapíros tepsire helyeztem.
Lekentem olvasztott vajjal, ment rá a szezámmag.
A sütő aljába egy tepsibe jégkockákat raktam.
Pihentettem 30 percet, majd előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütöttem.
Egyéb információk a lisztkeverékről IDE kattintva olvashatóak!