Ha van egy jól működő, bevált gluténmentes lisztkeverékünk, akkor csodát művelhetünk vele. Igazi pékség hangulatot varázsolhatunk otthonunkba, ha például egy ilyen gusztusos, puha, illatos szezámmagos kiflit sütünk.
Madame Loulou KENYÉR – PIZZA – LAKTÓZMENTES>>
340 ml víz
8 g extra szűz olívaolaj
+ a tetejére szezámmag
Mindent egy tálba tettem és kézi mixer dagasztó spiráljával 10 percig dagasztottam a tésztát.
Áthelyeztem egy kissé beolajozott tálba, letakartam és 1 órát kelesztettem.
Rizslisztes lapra borítottam és vékonyra nyújtottam a tésztát. Képzeletben elfeleztem, félbe, majd megint félbe hajtottam és kinyújtottam. Vártam 2-3 percet és ugyanezt a műveletet elvégeztem 5-ször.
Hosszabb szárú háromszögeket vágtam egy éles késsel és a hosszabbik oldalától kezdve lazán feltekertem.
Sütőpapíros tepsire helyeztem.
Lekentem olvasztott vajjal, ment rá a szezámmag.
A sütő aljába egy tepsibe jégkockákat raktam.
Pihentettem 30 percet, majd előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütöttem.
Egyéb információk a lisztkeverékről IDE kattintva olvashatóak!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: