Gluténmentes napló

Gluténmentes kenyér házilag

Nagyon szeretek kenyeret sütni otthon. Egyrészt azért, mert tudom mi van benne és nem kell félnem a diétahibától, másrészt meg csodálatos érzés, hogy gluténmentesen is lehet ilyen finomat és szépet alkotni.

 

 

Remek közös program a gyerekekkel, alig tudjuk kivárni, míg sül a sütőben a kenyér. 

 

 

Gluténmentes kenyér

Gluténmentes kenyér

 

Alapanyagok innen:

 

https://www.egeszsegmarket.hu/

 

Most ezt a receptet használtam, nagyon könnyű vele dolgozni.

 

1 bögre = 3 dl

1, 5 bögre Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt>>

0, 5 bögre  Schar Mix B

3 evőkanál burgonyapehely – Cornito

1 csomag szárított Budafoki élesztő

3 evőkanál olaj

1 kiskanál tojáspótló por

1 bögre meleg víz +  még egy kevés, ha igényli a tészta

só ízlés szerint

 

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat beleöntöd egy tálba, vigyázva, hogy a só és az élesztő ne kerüljön egymásra, mert akkor az élesztő nem tudja kifejteni a hatását és nem fog szépen megkelni a tészta.

Majd erre jöhet a víz, majd az olaj.

Az alapanyagokat kézi mixer dagasztó spiráljával jó alaposan összekevered, dagasztod a tésztát, legalább 10 percig. Lágy állagú tésztát fogsz kapni.

A tálban hagyod a tésztát, beolajozott fóliát teszel rá és langyos helyen keleszted a tésztát, 1 órán át.

Majd ezután olajos lapon óvatosan átdolgozod, átgyúrod a tésztát, majd pedig olajos kézzel formázod, sütőpapíros tepsire helyezed, vagy formába, megszórod rizsliszttel, majd keleszted letakarva, langyos helyen 1 órát.

Előmelegített sütőbe teszed és 220 fokon sütöd 10 percet, majd 180 fokon kb. 45 percet. Minden 15. percben megspriccelem egy kis vízzel.

 

Mindig várd meg, hogy kihűljön. Tudom, ez lesz a legnehezebb lépés 🙂

 

 

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

 

 

 

 

 

 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 

 

Kedvenceink:

 

 

http://egeszsegmarket.hu/

 

http://diszkontdieta.hu/

 

 

Míves Tojás Múzeum, Zengővárkony

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!