Ha alaprecept alapján dolgozunk, akkor rengeteg időt és energiát spórolhatunk meg. Hiszen nem kell böngészni, bújni, kutatni a különböző recepteket, nem kell agyalni a sokféle alapanyagon, mindig mindennek ugyanaz lesz az alapja.
Méghozzá egy tökéletes kelt tészta.
![A tökéletes gluténmentes kelt tészta]()
A tökéletes gluténmentes kelt tészta
Amiből aztán bármit el lehet készíteni egy kis kreativitással. Kenyeret, zsemlét, kiflit, különböző ízesítésű csigákat, pizzát, sajtos rudak, tényleg bármit…
Én ezt szeretem a legjobban, nagyon könnyű így dolgozni, mindig ez az alap nálam, bár néha előfordul hogy az arányok betartásával keverek másfajta gluténmentes liszteket.
1 bögre = 3 dl
3 evőkanál burgonyapehely – Cornito
1 csomag szárított Budafoki élesztő
3 evőkanál olaj
1 bögre meleg víz + még egy kevés, ha igényli a tészta
só ízlés szerint
Alapanyagok innen:
![]()
Az elkészítés sorban a következő:
-
dagasztás
-
előkelesztés
-
formázás
-
kelesztés
-
sütés
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
![]()
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Kedvenceink:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: