Gluténmentes napló

A tökéletes gluténmentes kelt tészta készítése

Ha alaprecept alapján dolgozunk, akkor rengeteg időt és energiát spórolhatunk meg. Hiszen nem kell böngészni, bújni, kutatni a különböző recepteket, nem kell agyalni a sokféle alapanyagon, mindig mindennek ugyanaz lesz az alapja.

 

Méghozzá egy tökéletes kelt tészta.

 

A tökéletes gluténmentes kelt tészta

A tökéletes gluténmentes kelt tészta

 

Amiből aztán bármit el lehet készíteni egy kis kreativitással. Kenyeret, zsemlét, kiflit, különböző ízesítésű csigákat, pizzát, sajtos rudak, tényleg bármit…

 

Én ezt szeretem a legjobban, nagyon könnyű így dolgozni, mindig ez az alap nálam, bár néha előfordul hogy az arányok betartásával keverek másfajta gluténmentes liszteket.

 

1 bögre = 3 dl

1, 5 bögre Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt>>

0, 5 bögre  Schar Mix B

3 evőkanál burgonyapehely – Cornito

1 csomag szárított Budafoki élesztő

3 evőkanál olaj

1 kiskanál tojáspótló por

1 bögre meleg víz +  még egy kevés, ha igényli a tészta

só ízlés szerint

 

 

Alapanyagok innen:

 

https://www.egeszsegmarket.hu/

 

 

Az elkészítés sorban a következő:

  • dagasztás

  • előkelesztés

  • formázás

  • kelesztés

  • sütés

 

 

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

 

 

 

 

 

 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 

 

Kedvenceink:

 

 

http://egeszsegmarket.hu/

 

http://diszkontdieta.hu/

 

 

Míves Tojás Múzeum, Zengővárkony

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!