Gluténmentes napló

Vaníliapudingos batyu készítése gyorsan, egyszerűen

Ezt a péksüteményt rendszeresen készítem, többféle verziója is létezik, mindig variálom a gluténmentes liszteket. Ez a recept is nagy kedvencem:

 

Nutri Free vaníliapudingos batyu – egyszerűen

 

 

De most teljesen átvariáltam az egészet, a teteje kellemesen ropogós lett, belül puha. Egyszerűen fantasztikus. Elképesztő gyorsasággal fogyott el, olyan nagyon finom.

 

 

Hozzávalók:

1 bögre Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt>> – Innen: Diszkont Diéta>>

1/2 bögre SZAFI FREE EXPRESSZ LISZTKEVERÉK KELESZTÉS NÉLKÜLI TÉSZTÁKHOZ>> EgészségMarket

fél bögre SZAFI KENYÉR ÉS PÉKSÜTEMÉNY LISZTKEVERÉK CH CSÖKKENTETT>>EgészségMarket

1 zacskó Budafoki szárított élesztő

1 zacskó Dr. Oetker vaníliás cukor

fél bögre cukor vagy Eritrit

1 zacskó vaníliás cukor

fél citrom reszelt héja – a fél citrom kifacsart leve

3 evőkanál olaj

3 evőkanál burgonyapehely, én ezt szeretem: Cornito>> – Innen: Diszkont Diéta>>

1 kiskanál tojáspótló por

kb. másfél bögre langyos víz

csipetnyi só

 

+ vaníliás puding

 

 

 

Itt minden alapanyag megvásárolható, ami csak a sütéshez-főzéshez kellhet egy háztartásban

http://diszkontdieta.hu/

www.egeszsegmarket.hu

 

Vaníliapudingos batyu

Vaníliapudingos batyu

 

 

Elkészítés:

  • Dagasztás. Mindent egy tálba öntesz és kézi mixer dagasztó spirálja segítségével dagasztod a tésztát. Se nem kemény, se nem lágy tésztát kapunk, ami könnyen formázható lesz.

 

  • Előkelesztés. Letakarod a tésztát és langyos helyen keleszted kb. 1 órát. Nem mindig szoktam előkeleszteni, ha nincs túl sok időm, ezt a lépést kihagyom.

 

  • Formázás. Jó alaposan berizslisztezett szilikon munkalapra borítom a  tésztát, párszor lazán átgyúrom és berizslisztezett nyújtófa segítségével nyújtom a tésztát ujjnyi vastagságúra, téglalap alakúra. Négyzeteket vágok bele, vaníliás pudingot teszek a közepébe. A tészta két szemközti csúcsát összecsippentem közepén, így lesz a batyu forma.

 

  • Kelesztés. Sütőpapíros tepsire helyezd a megformázott péksüteményt és langyos helyen keleszd kb. fél órát.

 

  • Sütés. A sütés előtt kend le a péksütik tetejét, hogy legyen majd szép színe. Ezt többféleképpen megteheted, ízlésedtől függően: margarinnal, tojássárgájával, vaníliás cukorral elkevert tojássárgájával, olajjal, tojásfehérjével… Előmelegített sütőbe tolod a tepsit és kb. 40 percig sütöd, 180 fokon. Sütési idő vége előtt kb. 10 perccel én át szoktam kenni a tészta tetejét rizstej és vaníliás cukor keverékével, így még finomabb lesz a végeredmény.

 

  • Várd meg míg hűl egy kicsit – na ez a legnehezebb lépés – majd fogyaszthatod is…

 

 

 

 

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

 

 

 

 

 

 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 

 

Kedvenceink:

 

 

http://egeszsegmarket.hu/

 

http://diszkontdieta.hu/

 

 

Míves Tojás Múzeum, Zengővárkony

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!