Ezt a péksüteményt rendszeresen készítem, többféle verziója is létezik, mindig variálom a gluténmentes liszteket. Ez a recept is nagy kedvencem:
Nutri Free vaníliapudingos batyu – egyszerűen
De most teljesen átvariáltam az egészet, a teteje kellemesen ropogós lett, belül puha. Egyszerűen fantasztikus. Elképesztő gyorsasággal fogyott el, olyan nagyon finom.
Hozzávalók:
1 bögre Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt>> – Innen: Diszkont Diéta>>
1/2 bögre SZAFI FREE EXPRESSZ LISZTKEVERÉK KELESZTÉS NÉLKÜLI TÉSZTÁKHOZ>> EgészségMarket
fél bögre SZAFI KENYÉR ÉS PÉKSÜTEMÉNY LISZTKEVERÉK CH CSÖKKENTETT>>EgészségMarket
1 zacskó Budafoki szárított élesztő
1 zacskó Dr. Oetker vaníliás cukor
fél bögre cukor vagy Eritrit
1 zacskó vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja – a fél citrom kifacsart leve
3 evőkanál olaj
3 evőkanál burgonyapehely, én ezt szeretem: Cornito>> – Innen: Diszkont Diéta>>
1 kiskanál tojáspótló por
kb. másfél bögre langyos víz
csipetnyi só
+ vaníliás puding
Itt minden alapanyag megvásárolható, ami csak a sütéshez-főzéshez kellhet egy háztartásban:
Elkészítés:
-
Dagasztás. Mindent egy tálba öntesz és kézi mixer dagasztó spirálja segítségével dagasztod a tésztát. Se nem kemény, se nem lágy tésztát kapunk, ami könnyen formázható lesz.
-
Előkelesztés. Letakarod a tésztát és langyos helyen keleszted kb. 1 órát. Nem mindig szoktam előkeleszteni, ha nincs túl sok időm, ezt a lépést kihagyom.
-
Formázás. Jó alaposan berizslisztezett szilikon munkalapra borítom a tésztát, párszor lazán átgyúrom és berizslisztezett nyújtófa segítségével nyújtom a tésztát ujjnyi vastagságúra, téglalap alakúra. Négyzeteket vágok bele, vaníliás pudingot teszek a közepébe. A tészta két szemközti csúcsát összecsippentem közepén, így lesz a batyu forma.
-
Kelesztés. Sütőpapíros tepsire helyezd a megformázott péksüteményt és langyos helyen keleszd kb. fél órát.
-
Sütés. A sütés előtt kend le a péksütik tetejét, hogy legyen majd szép színe. Ezt többféleképpen megteheted, ízlésedtől függően: margarinnal, tojássárgájával, vaníliás cukorral elkevert tojássárgájával, olajjal, tojásfehérjével… Előmelegített sütőbe tolod a tepsit és kb. 40 percig sütöd, 180 fokon. Sütési idő vége előtt kb. 10 perccel én át szoktam kenni a tészta tetejét rizstej és vaníliás cukor keverékével, így még finomabb lesz a végeredmény.
-
Várd meg míg hűl egy kicsit – na ez a legnehezebb lépés – majd fogyaszthatod is…
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Kedvenceink:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: