Nagyon finom és mutatós kelt tésztát készítettem, egy kis kütyü segítségével szépen fel tudtam tekerni.
Önmagában is finom, de akár tölteni is lehet virslivel, vagy szalámival (növényi) sajttal, kukoricával, hagymával és így visszatolni a meleg sütőbe pár percre. No ez esetben csodálatos és különleges melegszendvics készülhet.
3 fajta lisztet kevertem össze, a fő alapanyag a Labeta>> gluténmentes termékcsalád volt.
1 bögre Labeta UNIVERZÁLIS LISZT>>
Termékajánló: Labeta gluténmentes univerzális liszt
Negyed bögre Labeta FEHÉRKENYÉR>>
Így lehet a legegyszerűbben gluténmentes kenyeret készíteni
3/4 bögre Nutri Free Mix Per Pane
1 zacskó szárított élesztő
só ízlés szerint
3 evőkanál olaj
3 evőkanál burgonyapehely
kb. 1 bögre langyos víz
Elkészítés:
Kézi mixerrel kidagasztottam a tésztát.
Letakartam, kelesztettem langyos helyen.
Olajos kézzel lecsíptem egy darabot a tésztából, rudat sodortam és feltekertem egy kissé beolajozott kis kütyüre rudacskára, amit egy áruházban vásároltam pár éve, de fogalmam sincs mi a neve.
Sütőpapíros tepsire helyeztem.
Kelesztettem 1 órát langyos helyen.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: