Gluténmentes napló

Labeta kenyér tekercs – Könnyű recept

Nagyon finom és mutatós kelt tésztát készítettem, egy kis kütyü segítségével szépen fel tudtam tekerni.

 

 

Labeta kenyér tekercs

Labeta kenyér tekercs

Önmagában is finom, de akár tölteni is lehet virslivel, vagy szalámival (növényi) sajttal, kukoricával, hagymával és így visszatolni a meleg sütőbe pár percre. No ez esetben csodálatos és különleges melegszendvics készülhet.

 

 

 

3 fajta lisztet kevertem össze, a fő alapanyag a Labeta>> gluténmentes termékcsalád volt.

 

1 bögre  Labeta UNIVERZÁLIS LISZT>>

 

Termékajánló: Labeta gluténmentes univerzális liszt

Negyed bögre  Labeta FEHÉRKENYÉR>>

 

Így lehet a legegyszerűbben gluténmentes kenyeret készíteni

 

3/4 bögre Nutri Free Mix Per Pane

1 zacskó szárított élesztő

só ízlés szerint

3 evőkanál olaj

3 evőkanál burgonyapehely

kb. 1 bögre langyos víz

 

 

Elkészítés:

 

Kézi mixerrel kidagasztottam a tésztát.

 

Letakartam, kelesztettem langyos helyen.

 

Olajos kézzel lecsíptem egy darabot a tésztából, rudat sodortam és feltekertem egy kissé beolajozott kis kütyüre rudacskára, amit egy áruházban vásároltam pár éve, de fogalmam sincs mi a neve.

 

Sütőpapíros tepsire helyeztem.

 

Kelesztettem 1 órát langyos helyen.

 

180 fokon előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütöttem.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!