Ha gluténmentes diétát kell tartanod, az a legbiztosabb, ha a pontos összetevőket ismerve saját magad készítesz fagyit, otthon. Így nem érhet kellemetlen meglepetés, hiszen csak és kizárólag azt tartalmazza, amit te beletettél.
Nyáron a fagyiról sem kell lemondani, ezt a hűsítő finomságot könnyen, gyorsan el lehet készíteni otthon is egy remek alapkeverék segítségével.
Madame Loulou KRÉMFAGYLALT – VANÍLIA ÍZŰ>>
Mi most a Madame Loulou vanília ízű krémfagylalt alapkeverékét használtuk és volt még itthon gluténmentes boltban vásárolt tölcsérünk.
Nézzük mit is kell tudni erről az alapkeverékről:
A Madame Loulou KRÉMFAGYLALT>> alapkeverékeit nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthetjük. Minden termék gluténmentes, a krémfagylaltok nem tartalmaznak tartósítószert, pálmaolajat, színezéket és hidrogénezett zsírt, így akkor sem kell lemondanunk erről a csodás olasz fagylaltról, ha mentes változatban szeretnénk élvezni.
Az elkészítéséhez szükségünk lesz 200 ml tejre és 200 ml tejszínre, vagy ha könnyedebb változatban szeretnénk elkészíteni, akkor csak 400 ml tejre.
Ebből a mennyiségből 12 gombócunk lesz.
Összetevők: glükózszirup, cukor, nem hidrogénezett növényi olaj (kókuszolaj), dextróz, fölözött tejpor, módosított keményítő, tejfehérje, kukoricakeményítő, emulgeálószerek: E472a, E471, aroma, stabilizátor: E340ii, sűrítőanyag: E415, E466.
Nyomokban tartalmazhat tojást és mogyorót.
Tápérték 100 g-ra vonatkozóan:
Energia: 1218 kJ / 292 kcal
Zsír: 19 g, amelyből telített zsírsavak: 6,5 g
Szénhidrát: 27 g, amelyből cukrok: 19 g
Fehérje: 2,6 g
Só: 0,1 g
Nettó tömeg: 200 g
Miután elkészült a fagyi, tölcsérbe kanalaztuk és irány sétálni. Így ez az élmény sem maradt el, hogy az utcán nyaljuk a hideg, finom fagyit, pontosan úgy, mint bárki más.
Mivel ez tejet tartalmaz, így ezt a papa és a kislányom ette, a kisfiamnak és magamnak, a tejallergiánk miatt másképpen készítettem.
Figyeljétek a blogot, holnap megosztom veletek hogyan készült a mi gluténmentes, tejmentes fagyink 🙂
További termékek listája ide kattintva>> böngészhető át.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: