Ha gluténmentes kelt tésztát sütök, mindig az alapreceptemet használom, legyen szó bármelyik gm termékcsaládról. A folyadék arányával szoktam játszani, mert mindegyik lisztkeverék kicsit más folyadékmennyiséget igényel.
Szeretem keverni is a gm liszteket, mert azt vettem észre, akkor sokkal jobb, finomabb, igazibb a végeredmény.
Az eddigi tapasztalataim alapján, talán egyedül a Nutri Free Mix Per Pane>> az az alapkeverék, ami nem igényel másik gm lisztet, egyedül is hozza az igazi ízélményt és könnyű vele dolgozni. Nagyon szeretjük.
Itt szoktam vásárolni, mert itt mindig akciósan jutok hozzá:
https://www.egeszsegmarket.hu/
Nézzétek milyen szép, ropogós héjú Nutri Free kenyérke sült ki az alaprecept alapján:
Így készült:
1 bögre 4 dl
2 bögre Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt>>
4 evőkanál burgonyapehely – Cornito
1, 5 csomag szárított Budafoki élesztő
3 evőkanál olaj
1 bögre meleg víz + még egy kevés, ha igényli a tészta
só ízlés szerint
Elkészítés:
Az első lépés az, hogy a száraz alapanyagokat beleöntöd egy tálba, vigyázva, hogy a só és az élesztő ne kerüljön egymásra, mert akkor az élesztő nem tudja kifejteni a hatását és nem fog szépen megkelni a tészta.
Majd erre jöhet a víz, majd az olaj.
Az alapanyagokat kézi mixer dagasztó spiráljával jó alaposan összekevered, dagasztod a tésztát, legalább 7-8 percig. Lágy állagú tésztát fogsz kapni.
A tálban hagyod a tésztát, beolajozott fóliát teszel rá és langyos helyen keleszted a tésztát, 1 órán át.
Majd ezután olajos lapon jó alaposan átdolgozod, átgyúrod a tésztát, majd pedig olajos kézzel formázod kenyérre.
Sütés, ahogy én szeretem:
Először 140 fokon sütöm 15 percet, eközben még mindig emelkedik szépen a tészta.
Ekkor lekenem olaj, vagy víz és pici só keverékével a tészta tetejét.
Majd ezután kb. 15 percet 160 fokon, majd 180 fokon ismét 10 percet, végül 200 fokon sütöm még pár percet, figyelve, hogy amikor szép a színe, kivegyem azonnal a sütőből.
Mindig megvárom, hogy hűljön és amikor már csak egy kicsit langyos, akkor szeletelem, ha pl. kenyér készült ebből az alapreceptből.
Óriási választék, itt mindent megtalálsz ami a sütéshez-főzéshez kell:
Tippek a gluténmentes sütéshez itt:
Alaprecept gluténmentes, sós kelt tésztákhoz – egyszerű elkészíteni
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Kedvenceink:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: