Gluténmentes napló

Nutri Free gluténmentes kenyér házilag – Gyorsan, egyszerűen

Ha gluténmentes kelt tésztát sütök, mindig az alapreceptemet használom, legyen szó bármelyik gm termékcsaládról. A folyadék arányával szoktam játszani, mert mindegyik lisztkeverék kicsit más folyadékmennyiséget igényel. 

 

Szeretem keverni is a gm liszteket, mert azt vettem észre, akkor sokkal jobb, finomabb, igazibb a végeredmény.

 

Az eddigi tapasztalataim alapján, talán egyedül a Nutri Free Mix Per Pane>> az az alapkeverék, ami nem igényel másik gm lisztet, egyedül is hozza az igazi ízélményt és könnyű vele dolgozni. Nagyon szeretjük.

 

 

Itt szoktam vásárolni, mert itt mindig akciósan jutok hozzá:

 

https://www.egeszsegmarket.hu/

 

 

 

Nézzétek milyen szép, ropogós héjú Nutri Free kenyérke sült ki az alaprecept alapján:

 

Nutri Free gluténmentes kenyér

Nutri Free gluténmentes kenyér

 

 

 

Így készült:

1 bögre 4 dl

 

2 bögre Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt>>

4 evőkanál burgonyapehely – Cornito

1, 5 csomag szárított Budafoki élesztő

3 evőkanál olaj

1 bögre meleg víz +  még egy kevés, ha igényli a tészta

só ízlés szerint

 

 

 

Elkészítés:

Az első lépés az, hogy a száraz alapanyagokat beleöntöd egy tálba, vigyázva, hogy a só és az élesztő ne kerüljön egymásra, mert akkor az élesztő nem tudja kifejteni a hatását és nem fog szépen megkelni a tészta.

 

Majd erre jöhet a víz, majd az olaj.

 

Az alapanyagokat kézi mixer dagasztó spiráljával jó alaposan összekevered, dagasztod a tésztát, legalább 7-8 percig. Lágy állagú tésztát fogsz kapni.

 

A tálban hagyod a tésztát, beolajozott fóliát teszel rá és langyos helyen keleszted a tésztát, 1 órán át.

 

 

Majd ezután olajos lapon jó alaposan átdolgozod, átgyúrod a tésztát, majd pedig olajos kézzel formázod kenyérre.

 

 

Sütés, ahogy én szeretem:

Először 140 fokon sütöm 15 percet, eközben még mindig emelkedik szépen a tészta.

 

Ekkor lekenem olaj, vagy víz és pici só keverékével a tészta tetejét.

Majd ezután kb. 15 percet 160 fokon, majd 180 fokon ismét 10 percet, végül 200 fokon sütöm még pár percet, figyelve, hogy amikor szép a színe, kivegyem azonnal a sütőből.

 

Mindig megvárom, hogy hűljön és amikor már csak egy kicsit langyos, akkor szeletelem, ha pl. kenyér készült ebből az alapreceptből.

 

 

 

Óriási választék, itt mindent megtalálsz ami  a sütéshez-főzéshez kell:

 

http://egeszsegmarket.hu/

 

http://diszkontdieta.hu/

 

 

 

Tippek a gluténmentes sütéshez itt:

Alaprecept gluténmentes, sós kelt tésztákhoz – egyszerű elkészíteni

 

 

 

 

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

 

 

 

 

 

 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 

 

Kedvenceink:

 

 

http://egeszsegmarket.hu/

 

http://diszkontdieta.hu/

 

 

Míves Tojás Múzeum, Zengővárkony

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!