Sikerült egy újabb, szuper, villámgyors, laktató gluténmentes, tejmentes finomságot kikísérleteznem. Hamis palacsintának neveztük el a gyerekekkel. Azért hamis, mert nincs benne sem szénsavas víz, sem tej (sem rizsital helyette), viszont csipetnyi élesztő kell bele.
Gluténmentes, tejmentes palacsintát eddig csak amerikai palacsintaként sikerült készítenem, vagy pedig egy palacsintapor segítségével. Mindig kell ugye szénsavas víz, rizstej is hozzá.
Ezeket leszámítva rendes, igazi palacsintát korábban még nem sikerült összehoznom, vagy leégett, vagy odaragadt, vagy szétszakadt, vagy nyers maradt, de ehető sosem lett.
Egy nap, amikor konkrétan csak az alapreceptemhez való alapanyagok voltak itthon, de nem volt időm kenyeret, zsemlét sütni, gondoltam próba-szerencse alapon belevágok a hamis palacsinta projektbe, a villámgyors, ugyanakkor finom és laktató vacsora reményében.
Először főtt virslit tekertem bele. Fantasztikusan finom volt.
Másodszor sonkát, növényi sajtot, majonézt tettem a hamis palacsintára és így tekertem fel. Szóhoz sem jutottunk, annyira tökéletesre sikeredett.
Aztán arra gondoltam, megpróbálom édes verzióban is elkészíteni. Mit is mondhatnék? Tökéletes.
Nagyon boldog vagyok, mert azóta nem probléma a palacsinta elkészítése, akkor sem, ha nincs itthon szénsavas víz és rizsital sem. Szerintem ez a legegyszerűbb módja a gluténmentes, tejmentes (hamis) palacsinta készítésének.
Íme a csoda recept:
Hamis palacsinta – sós verzió
Hozzávalók:
4 tojás
1 bögre (200 ml) Nutri Free Mix Per Pane>>
Alapanyagok innen: http://diszkontdieta.hu/
só ízlés szerint
1 evőkanál Cornito burgonyapehely
1/2 evőkanál olaj
csipetnyi Budafoki szárított élesztő
3 evőkanál langyos víz
https://www.egeszsegmarket.hu/
Elkészítés:
Egy villa segítségével alaposan kikeverjük a tésztát. Olyan lesz, mint egy sűrű galuskatészta.
Egy palacsintasütőt kikenek olajjal, bekapcsolom a tűzhelyet, közepes lángra teszem és ráteszem a palacsintasütőt.
Mikor jól átmelegedett, leveszem és a villa segítségével belecsurgatok a palacsintasütőbe, a közepére tésztát és gyorsan a villa segítségével szépen szétterítem, a szélei felé. Így lesz kör alakú.
Fontos, hogy csak ezután teszem a tűzhelyre vissza.
Közepes lángon kisütöm az egyik felét – nagyon hamar megvan – majd megfordítom, egy keverőlapát segítségével. A szélénél kicsit meglazítom és ekkor simán alá tudok nyúlni a keverőlapát segítségével és könnyedén meg tudom fordítani.
A másik oldalát is kisütöm – ez is hamar megvan – és a lényeg: AZONNAL ráteszem a virslit, vagy a sonkát-majonézt (vagy amit épp szeretnénk) és gyorsan feltekerem.
Ha ez kész, utána sütöm a következőt, ugyanígy.
Tehát süt, töltelék rá, teker. Süt, töltelék rá, teker.
Nagyjából 10 perc alatt kész is van onnan kezdve, hogy elővettem a hozzávalókat egészen odáig, hogy feltekertem az összes palacsintát.
Ebből az adagból 5-6 palacsinta lesz.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Kedvenceink:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: