Gluténmentes napló

A tökéletes gluténmentes kakaós csiga receptje

Az alapreceptet használtam, mert így garantáltan sikerülni mindig minden.

 

Alaprecept: gluténmentes édes kelt tészta

 

 

 

 

Hozzávalók:

2 bögre gluténmentes lisztkeverék (én a Nutri Free Mix Per Pane>>-t használtam)

1 zacskó Budafoki szárított élesztő

1 zacskó Dr. Oetker vaníliás cukor

fél bögre cukor 

2 evőkanál rizstejszín>>

fél bögre (vaníliás) rizstej

fél citrom reszelt héja – a fél citrom kifacsart leve

1 evőkanál Vénusz vaj ízű margarin vagy LIGA

1 evőkanál zsír

1 tojás

csipetnyi só

 

+ cukor, kakaópor

 

Itt vásároltam:

http://egeszsegmarket.hu/

http://diszkontdieta.hu/

 

 

Gyúrható tésztát dagasztottam.

 

Pihentettem fél órát.

 

Vékonyra, téglalap alakúra nyújtottam.

 

Lekentem olajjal.

 

Megszórtam kakaópor és cukor keverékével.

 

Feltekertem, 1 ujjnyi vastag szeleteket vágtam bele.

 

Sütőpapíros tepsire helyeztem.

 

Fél órát pihentettem

 

Lekentem a tetejét rizstej és cukor keverékével.

 

Sütöttem 180 fokon 35 percet.

 

Sütési idő vége előtt 10 perccel ismét átkentem rizstej és cukor keverékével.

 

 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!