Az alapreceptet használtam, mert így garantáltan sikerülni mindig minden.
Alaprecept: gluténmentes édes kelt tészta
Hozzávalók:
2 bögre gluténmentes lisztkeverék (én a Nutri Free Mix Per Pane>>-t használtam)
1 zacskó Budafoki szárított élesztő
1 zacskó Dr. Oetker vaníliás cukor
fél bögre cukor
2 evőkanál rizstejszín>>
fél bögre (vaníliás) rizstej
fél citrom reszelt héja – a fél citrom kifacsart leve
1 evőkanál Vénusz vaj ízű margarin vagy LIGA
1 evőkanál zsír
1 tojás
csipetnyi só
+ cukor, kakaópor
Itt vásároltam:
Gyúrható tésztát dagasztottam.
Pihentettem fél órát.
Vékonyra, téglalap alakúra nyújtottam.
Lekentem olajjal.
Megszórtam kakaópor és cukor keverékével.
Feltekertem, 1 ujjnyi vastag szeleteket vágtam bele.
Sütőpapíros tepsire helyeztem.
Fél órát pihentettem
Lekentem a tetejét rizstej és cukor keverékével.
Sütöttem 180 fokon 35 percet.
Sütési idő vége előtt 10 perccel ismét átkentem rizstej és cukor keverékével.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: