Napjaink rettegett betegsége a rák. Alig akad olyan család aki nem érintett ebben a szörnyű kórban.
Számtalan kutatás zajlik a világ minden részén annak érdekében, hogy megtalálják a megfelelő ellenszert, de addig is kutatók és szakemberek szerint a megelőzésre kell nagy hangsúlyt fektetni.
Léteznek olyan természetes csodaszerek melyek napi szintű alkalmazásával, használatával jó eséllyel csökkenthetjük a rák megelőzésének kialakulását.
Egy igen komoly 25-ös lista következik.
Érdemes elolvasni, majd utána kipróbálni és bevetni a természet erejét.
-
Olívaolaj
Az olajbogyó tudósok szerint képes megölni a rákos sejteket. Az extra-szűz olívaolajban egy igen erős rákellenes anyag található, ez az oleocanthal.
Kutatások bizonyítják, hogy ezek képesek a rákos sejtek membránjának lebontására. A membránt felszakítják és az olívaolaj segíti az enzimek felszabadulását a sejtekből, ezután pedig elpusztítja az egész káros sejteket.
Ez a tudósok szerint nem azonnal történik, idő kell a folyamathoz.
Sok rákkutató vizsgálja az olívaolaj tulajdonságait, próbálják egészen pontosan megérteni a rákos sejteket elpusztító folyamatot.
Egy biztos: az olívaolajjal való főzés segíthet a rák megelőzésében.
2. Fokhagyma
5. Brokkoli
A brokkoli egy szulforfán nevű anyagot tartalmaz, amelynek rákmegelőző tulajdonságai vannak.
Ezt rengeteg kutatási eredmény is bizonyítja. A rák természetes ellenszereként emlegetik és szinte az összes ráktípus megelőzősében fontos szerepe van a brokkoli rendszeres fogyasztásának.
Gátolja egyes vírusok és baktériumok elszaporodását és növeli a szervezet védekezőképességét is. Ennek az anyagnak köszönhetően a brokkoli képes megnövelni a szervezet védett enzimszintjét, ami csökkenti a rák kockázatát.
A brokkoli segíthet megszabadulni a rákot okozó vegyi anyagoktól is. De kiváló pajzsmirigy, koleszterin problémákra is.
6. Rostok
A rostdús táplálkozásnak rengeteg előnye van. Nagyon hatásosnak találták a vastagbélrák és más olyan rákos megbetegedések kockázatának csökkentésében, amelyek az elhízás következményei lehetnek.
A rostok védik az emésztőrendszert olyan káros anyagoktól, amelyek a rákos daganatok kialakulását okozhatják a belekben. Ráadásul az emésztésre is pozitívan hat a rostdús táplálkozás.
7. Fejes káposzta
A káposzta a vastagbélrák és más rákos megbetegedések kockázatát csökkenti. Képes megvédeni az emberi testet a káros, szabad gyököktől, amelyek rákot okozhatnak. Bioflavonoidokat tartalmaz, aminek rákmegelőző hatásait kutatások is bizonyítják.
Ezek a bioflavonoidok az emlőrák kockázatát közel 50 százalékkal csökkentik. A káposzta csökkenti az ösztrogént.
Ez azért fontos, mert a magas ösztrogénszint kapcsolódik az emlőrákhoz és a petefészekrákhoz, és a hormon koncentrációjának csökkentésével a káposzta elősegíti a rák ilyen formáinak megelőzését.
8. Lazac
Tanulmányok kimutatták, hogy a hal rendszeres fogyasztása csökkentheti a vérrel kapcsolatos rákos megbetegedések, mint például a myeloma, a limfóma és a leukémia kialakulásának esélyeit. A lazac zsírsavakat tartalmaz, erős rákmegelőző hatással bír.
A lazac gazdag D-vitaminban, amely képes csökkenteni a mellrák és a vastagbélrák kockázatát.
A lazacban található D-vitaminnal kapcsolatos kutatások kimutatták, hogy képes megállítani a rákos szövetek növekedését a daganat véráramlásának blokkolásával.
9. Brazil dió
A brazil dió tartalmaz szelént, amely ásványi anyagnak, nagyon erős rákkeltő tulajdonsága van.
A szelén hatására a rákos sejtek önmegsemmisítik és megölik magukat. Segíthet a mutáció folyamatában lévő sejtek DNS-jének javításában, ezáltal megakadályozva a rákos daganatok kialakulását.
A brazil dióban lévő szelén különösen hatékony a prosztatarák kockázatának csökkentésében férfiaknál.
A dióféléket a daganatos betegek számára különösen ajánlják a kutatók, mert a vizsgálatok azt mutatják, hogy megfordíthatják egyes sejtek pusztulását.
10. Citrom
A citrom bőségesen tartalmaz C-vitamint, amely rákmegelőző tulajdonságokkal rendelkezik.
Tanulmányok kimutatták, hogy a citrom rendszeres fogyasztása akár ötven százalékkal is csökkentheti a gyomorrák, a torokrák és a szájrák kockázatát.
A citrom rákmegelőző tulajdonságaival kapcsolatos kutatások kimutatták, hogy a friss citrom hatása sokkal erősebb, mint a feldolgozott vagy porított citromé.
11. Áfonya
Az áfonya, az antioxidánsok egyik legjobb forrása, kiválóan alkalmas a rák megelőzésére.
A rák egyes formáit általában olyan instabil vegyületek okozzák, amelyeket szabad gyököknek neveznek el. Ezek elpusztíthatják az egészséges sejteket és tumoros növekedést okozhatnak.
Az áfonyák antioxidánsai képesek ezen szabad gyökök semlegesítésére és a rák kialakulásának megakadályozására.
12. Articsóka
Az articsóka olyan anyagot tartalmaz, amelyet silymarinnak neveznek. Nagyon erős rákmegelőző tulajdonságai vannak.
A szilimarin erős antioxidáns, semlegesíti a sejteket károsító káros szabad gyököket. Vizsgálatok kimutatták, hogy képes megakadályozni a bőrrákot.
A szilimarin megerősíti az egészséges sejtek membránját és ezáltal megakadályozza, hogy káros anyagok juthassanak bele. Az articsókát párolás vagy a forralás után kell fogyasztani, így fejti ki legjobban hatását. Egyéb elkészítési módok a növényben található antioxidánsok megsemmisítéséhez vezethetnek.
13. Kiwi
A kiwi olyan összetevőket tartalmaz, amelyek megakadályozzák a gének mutációját. A tumor növekedése gyakran a génmutáció eredménye, és ezt a kiviben található glutathion nevű vegyületet csökkentheti.
A kiwi tartalmaz luteint is, amely kimutathatóan csökkenti a prosztatarák és tüdőrák kockázatát. Ez a gyümölcs rendelkezik a negyedik legmagasabb antioxidáns szinttel, emiatt pedig nagyon erős és hatásos rákmegelőző tulajdonságokkal rendelkezik.
14. Újhagyma
A savanyú káposzta tartalmaz olyan probiotikumokat, amelyek segítenek a rák megelőzésében.
Nagyon magas az aszkorbinsav és a glükozinolátok szintje, amelyekről kimutatták, hogy képesek csökkenteni a sejt DNS-károsodásának mértékét és megakadályozni a sejtmutációt.
A túl sós módon elkészített savanyú káposzta nem jó, mert erősen csökkennek rákmegelőző tulajdonságai.
16. Bab
Egyes tanulmányok kimutatták, hogy a bab, különösen a fekete, csökkentheti a vastagbélrák kialakulásának esélyeit.
A bab tartalmaz egy butirát nevű zsírsavat, amelyről kimutatták, hogy hatással van a rákos szövetek növekedésének megállítására.
Más tanulmányok összefüggést mutattak a bab fogyasztása és az emlőrák csökkentése között. A babot fogyasszuk rendszeresen, mert segíthet elkerülni a vastagbél- és mellrákot.
17. Répa
A sárgarépa fogyasztása nem csupán a jó látás egyik alapfeltétele. A sárgarépa egy falcarinol nevű vegyületet tartalmaz, amelyről ismert, hogy csökkenti a rákos daganatok méretét és megöli a rákos sejteket.
Ez megsemmisíthető, ha a sárgarépát felforralják, emiatt ajánlatos a sárgarépát nyersen fogyasztani, hogy élvezhessük ezeket az előnyöket.
A férfiaknál a sárgarépa rendszeres fogyasztása 20% -kal csökkentette a prosztatarák kockázatát. A sárgarépa tartalmaz egy flavonoidot tartalmazó fitokémiai nevű luteint is, amely rákellenes tulajdonságokkal rendelkező antioxidáns.
A sárgarépa alfa-karotinban gazdag, ez pedig képes csökkenteni a tüdőrák kockázatát. Ne feledd: nyersen fogyaszd, rendszeresen!
18. Cseresznye
A cseresznye sok kvercetint tartalmaz, ez egyfajta flavonoid, amely rákmegelőzési tulajdonságokkal rendelkezik.
Ez olyan antioxidáns, amely csökkenti a szervezetben található káros rákkeltő anyagok szintjét.
A cseresznye tartalmaz egy fitokémiai nevű antocianint is, ami lelassítja a rákos sejtek növekedését és elpusztítja a már meglévőeket.
A cseresznye olyan anyagokat is tartalmaz, amelyek lebontják és megsemmisítik a szervezetben megtalálható rákkeltő anyagokat.
19. Paradicsom
A kutatók megállapították, hogy a paradicsom fogyasztása csökkentheti a prosztatarák kockázatát a férfiaknál.
A paradicsom megvédi a DNS-t a sejtekben a mutációktól, amivel megelőzi a rákot. A paradicsom gazdag antioxidánsokban, mint például a likopin, amely elpusztíthatja a karcinogén vegyületeket a szervezetben.
A paradicsom rákellenes összetevői nem könnyen pusztulnak el, ezért a feldolgozott paradicsomtermékekben is még mindig magas koncentrációban megtalálhatók.
20. Kukorica
22. Grapefruit
Forrás, fotó: vigormag.com + wikipedia
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Kedvenceink:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: