Gluténmentes napló

Ez a 25 étel megakadályozhatja a rákot – Elképesztő(en erős) lista!

Napjaink rettegett betegsége a rák. Alig akad olyan család aki nem érintett ebben a szörnyű kórban.

 

Számtalan kutatás zajlik a világ minden részén annak érdekében, hogy megtalálják a megfelelő ellenszert, de addig is kutatók és szakemberek szerint a megelőzésre kell nagy hangsúlyt fektetni.

 

Léteznek olyan természetes csodaszerek melyek napi szintű alkalmazásával, használatával jó eséllyel csökkenthetjük a rák megelőzésének kialakulását.

 

Egy igen komoly 25-ös lista következik.

 

Érdemes elolvasni, majd utána kipróbálni és bevetni a természet erejét.

 

 

  1. Olívaolaj 

Olívaolaj - Étel a rák megelőzésére


Az olajbogyó tudósok szerint képes megölni a rákos sejteket. Az extra-szűz olívaolajban egy igen erős rákellenes anyag található, ez az oleocanthal.

Kutatások bizonyítják, hogy ezek képesek a rákos sejtek membránjának lebontására. A membránt felszakítják és az olívaolaj segíti az enzimek felszabadulását a sejtekből, ezután pedig elpusztítja az egész káros sejteket.

Ez a tudósok szerint nem azonnal történik, idő kell a folyamathoz. 

Sok rákkutató vizsgálja az olívaolaj tulajdonságait, próbálják egészen pontosan megérteni a rákos sejteket elpusztító folyamatot.

Egy biztos: az olívaolajjal való főzés segíthet a rák  megelőzésében.

 

2. Fokhagyma

Fokhagyma - Étel a rák megelőzésére

Tanulmányok kimutatták, hogy fokhagyma rendszeres fogyasztása csökkentheti a bélrák kialakulásának valószínűségét. Ráadásul a rákellenes hatásai miatt csökkenti a hasnyálmirigyrák, a mellrák és a nyelőcsőrák kockázatát is.

A fokhagyma erős antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segíthetnek a szervezet káros anyagoktól való megtisztításában, ezáltal megelőzve a rákot.

Ismert pozitív tulajdonsága, hogy elpusztítja a fekélyeket okozó baktériumokat a gyomorban.

A gyomorfekély kockázatának csökkentésével párhuzamos a rák kialakulásának esélye is csökken.

 

3. Avokádó

Avokádó - az élelmiszer a rák megelőzésére

Az avokádót a rák elleni harc egyik legerősebb fegyverének tartják a tudósok. Sokféle antioxidánst, vitamint és más fitokemikáliát tartalmaz, amelyek rákmegelőző tulajdonságokkal rendelkeznek.

Az avokádó olyan karotinoidokat tartalmaz, mint az alfa-karotin, a béta-karotin és a zeaxantin, amelyek képesek csökkenteni a mellrák, a torokrák és a prosztatarák esélyét.

Az avokád luteint is tartalmaz, ami csökkenti a rák esélyeit a nők körében. Szintén tartalmaz olajsavat, amely több tanulmány szerint csökkenti a rák különböző formáinak kockázatát.

Az avokádónak magas az antioxidáns szintje is, tartalmaz glutaniont, ami méregteleníti a szervezetet és megakadályozza a rákos sejtek növekedését.

A rák kockázatát csökkentő avokádó egyéb összetevői közé tartozik a kálium, a B6-vitamin, a K-vitamin és a folsav.

 

4. Gomba

Gomba - élelmiszer a rák megelőzésére


Számos gombafaj rákellenes tulajdonságokkal rendelkezik. A Reishi gomba képes lelassítani a rákos sejtek növekedését, és segít megelőzni a tüdő-, emlő-, prosztata- és végbélrákot.

A Maitake (“táncoló”) gomba gátolja a rosszindulatú sejtek növekedését és megelőzi az emlő- és tüdőrákot.

Egyes gombák feldolgozásra is kerülnek, hogy szabadalmaztatott gyógyszereket és kiegészítőket hozzanak létre a segítségükkel a rák megelőzésére és kezelésére.

A gomba a méreganyagok elleni egyik legnagyobb harcos, kiszűri és fogyasztása segít ezeknek az eltávolításában.

 

5. Brokkoli

Brokkoli - Étel a rák megelőzésére

A brokkoli egy szulforfán nevű anyagot tartalmaz, amelynek rákmegelőző tulajdonságai vannak.

Ezt rengeteg kutatási eredmény is bizonyítja. A rák természetes ellenszereként emlegetik és szinte az összes ráktípus megelőzősében fontos szerepe van a brokkoli rendszeres fogyasztásának.

Gátolja egyes vírusok és baktériumok elszaporodását és növeli a szervezet védekezőképességét is. Ennek az anyagnak köszönhetően a brokkoli képes megnövelni a szervezet védett enzimszintjét, ami csökkenti a rák kockázatát.

A brokkoli segíthet megszabadulni a rákot okozó vegyi anyagoktól is. De kiváló pajzsmirigy, koleszterin problémákra is.

 

6. Rostok

Bran Cereal - Étel a rák megelőzésére

A rostdús táplálkozásnak rengeteg előnye van.  Nagyon hatásosnak találták a vastagbélrák és más olyan rákos megbetegedések kockázatának csökkentésében, amelyek az elhízás következményei lehetnek.

A rostok védik az emésztőrendszert olyan káros anyagoktól, amelyek a rákos daganatok kialakulását okozhatják a belekben. Ráadásul az emésztésre is pozitívan hat a rostdús táplálkozás.

 

7. Fejes káposzta

Fehér káposzta - Étel a rák megelőzésére

A káposzta a vastagbélrák és más rákos megbetegedések kockázatát csökkenti. Képes megvédeni az emberi testet a káros, szabad gyököktől, amelyek rákot okozhatnak. Bioflavonoidokat tartalmaz, aminek rákmegelőző hatásait kutatások is bizonyítják.

Ezek a bioflavonoidok az emlőrák kockázatát közel 50 százalékkal csökkentik. A káposzta csökkenti az ösztrogént.

Ez azért fontos, mert a magas ösztrogénszint kapcsolódik az emlőrákhoz és a petefészekrákhoz, és a hormon koncentrációjának csökkentésével a káposzta elősegíti a rák ilyen formáinak megelőzését.

 

8. Lazac

Lazac - Étel a rák megelőzésére

Tanulmányok kimutatták, hogy a hal rendszeres fogyasztása csökkentheti a vérrel kapcsolatos rákos megbetegedések, mint például a myeloma, a limfóma és a leukémia kialakulásának esélyeit. A lazac zsírsavakat tartalmaz, erős rákmegelőző hatással bír.

A lazac  gazdag D-vitaminban, amely képes csökkenteni a mellrák és a vastagbélrák kockázatát.

A lazacban található D-vitaminnal kapcsolatos kutatások kimutatták, hogy képes megállítani a rákos szövetek növekedését a daganat véráramlásának blokkolásával.

 

 

9. Brazil dió

Brazil Nuts - Étel a rák megelőzésére

A brazil dió tartalmaz  szelént, amely ásványi anyagnak, nagyon erős rákkeltő tulajdonsága van. 

A szelén hatására a rákos sejtek önmegsemmisítik és megölik magukat. Segíthet a mutáció folyamatában lévő sejtek DNS-jének javításában, ezáltal megakadályozva a rákos daganatok kialakulását.

A brazil dióban lévő szelén különösen hatékony a prosztatarák kockázatának csökkentésében férfiaknál. 

A dióféléket a daganatos betegek számára különösen ajánlják a kutatók, mert a vizsgálatok azt mutatják, hogy megfordíthatják egyes sejtek pusztulását.

 

 

10. Citrom

Citrom - élelmiszer a rák megelőzésére

 

A citrom bőségesen tartalmaz C-vitamint, amely rákmegelőző tulajdonságokkal rendelkezik.

Tanulmányok kimutatták, hogy a citrom rendszeres fogyasztása akár ötven százalékkal is csökkentheti a gyomorrák, a torokrák és a szájrák kockázatát.

A citrom rákmegelőző tulajdonságaival kapcsolatos kutatások kimutatták, hogy a friss citrom hatása sokkal erősebb, mint a feldolgozott vagy porított citromé.

 

 

11. Áfonya

Áfonya - Étel a rák megelőzésére

 

Az áfonya, az antioxidánsok egyik legjobb forrása, kiválóan alkalmas a rák megelőzésére.

A rák egyes formáit általában olyan instabil vegyületek okozzák, amelyeket szabad gyököknek neveznek el. Ezek elpusztíthatják az egészséges sejteket és tumoros növekedést okozhatnak.

Az áfonyák antioxidánsai képesek ezen szabad gyökök semlegesítésére és a rák kialakulásának megakadályozására.

 

 

 

12. Articsóka

Articsóka - Étel a rák megelőzésére

Az articsóka olyan anyagot tartalmaz, amelyet silymarinnak neveznek. Nagyon erős rákmegelőző tulajdonságai vannak.

A szilimarin erős antioxidáns, semlegesíti a sejteket károsító káros szabad gyököket.  Vizsgálatok kimutatták, hogy képes megakadályozni a bőrrákot.

A szilimarin megerősíti az egészséges  sejtek membránját és ezáltal megakadályozza, hogy káros anyagok juthassanak bele. Az articsókát párolás vagy a forralás után kell fogyasztani, így fejti ki legjobban hatását. Egyéb elkészítési módok a növényben található antioxidánsok megsemmisítéséhez vezethetnek.

 

 

13. Kiwi

Kiwi - Étel a rák megelőzésére

A kiwi olyan összetevőket tartalmaz, amelyek megakadályozzák a gének mutációját. A tumor növekedése gyakran a génmutáció eredménye, és ezt a kiviben található glutathion nevű vegyületet csökkentheti.

A kiwi tartalmaz luteint is, amely kimutathatóan csökkenti a prosztatarák és tüdőrák kockázatát. Ez a gyümölcs rendelkezik a negyedik legmagasabb antioxidáns szinttel, emiatt pedig nagyon erős és hatásos rákmegelőző tulajdonságokkal rendelkezik.

 

 

14. Újhagyma

Scallion - Étel a rák megelőzésére

Tanulmányok kimutatták, hogy az újhagyma akár 50% -kal is csökkentheti a prosztatarák és gyomorrák kockázatát. 

Rákmegelőző hatása erősebb, ha nagy mennyiségben és nyersen fogyasztják. 

 

15. Savanyú káposzta

Savanyú káposzta - Étel a rák megelőzésére

A savanyú káposzta tartalmaz olyan probiotikumokat, amelyek segítenek a rák megelőzésében.

Nagyon magas az aszkorbinsav és a glükozinolátok szintje, amelyekről kimutatták, hogy képesek csökkenteni a sejt DNS-károsodásának mértékét és megakadályozni a sejtmutációt. 

A túl sós módon elkészített savanyú káposzta nem jó, mert erősen csökkennek rákmegelőző tulajdonságai. 

 

16. Bab

Bab - élelmiszer a rák megelőzésére

Egyes tanulmányok kimutatták, hogy a bab, különösen a fekete, csökkentheti a vastagbélrák kialakulásának esélyeit.

A bab tartalmaz egy butirát nevű zsírsavat, amelyről kimutatták, hogy hatással van a rákos szövetek növekedésének megállítására.

Más tanulmányok összefüggést mutattak a bab fogyasztása és az emlőrák csökkentése között. A babot fogyasszuk rendszeresen, mert segíthet elkerülni a vastagbél- és mellrákot.

 

17. Répa

Sárgarépa - Étel a rák megelőzésére

A sárgarépa fogyasztása nem csupán a jó látás egyik alapfeltétele.  A sárgarépa egy falcarinol nevű vegyületet tartalmaz, amelyről ismert, hogy csökkenti a rákos daganatok méretét és megöli a rákos sejteket.

Ez megsemmisíthető, ha a sárgarépát felforralják, emiatt ajánlatos a sárgarépát nyersen fogyasztani, hogy élvezhessük ezeket az előnyöket.

A férfiaknál a sárgarépa rendszeres fogyasztása 20% -kal csökkentette a prosztatarák kockázatát. A sárgarépa tartalmaz egy flavonoidot tartalmazó fitokémiai nevű luteint is, amely rákellenes tulajdonságokkal rendelkező antioxidáns.

A sárgarépa alfa-karotinban gazdag, ez pedig képes csökkenteni a tüdőrák kockázatát. Ne feledd: nyersen fogyaszd, rendszeresen!

 

18. Cseresznye

Cseresznye - Étel a rák megelőzésére

A cseresznye sok kvercetint tartalmaz, ez egyfajta flavonoid, amely rákmegelőzési tulajdonságokkal rendelkezik.

Ez olyan antioxidáns, amely csökkenti a szervezetben található káros rákkeltő anyagok szintjét.

A cseresznye tartalmaz egy fitokémiai nevű antocianint is, ami lelassítja a rákos sejtek növekedését és elpusztítja a már meglévőeket.

A cseresznye olyan anyagokat is tartalmaz, amelyek lebontják és megsemmisítik a szervezetben megtalálható rákkeltő anyagokat.

 

 

19. Paradicsom

Paradicsom - élelmiszer a rák megelőzésére

A kutatók megállapították, hogy a paradicsom fogyasztása csökkentheti a prosztatarák kockázatát a férfiaknál.

A paradicsom megvédi a DNS-t a sejtekben a mutációktól, amivel megelőzi a rákot. A paradicsom gazdag antioxidánsokban, mint például a likopin, amely elpusztíthatja a karcinogén vegyületeket a szervezetben.

A paradicsom rákellenes összetevői nem könnyen pusztulnak el, ezért a feldolgozott paradicsomtermékekben is még mindig magas koncentrációban megtalálhatók.

 

 

20. Kukorica

Kukorica - élelmiszer a rák megelőzésére

Tanulmányok kimutatták, hogy a kukorica rendszeres fogyasztása csökkenti a tüdőrák és a vastagbélrák kockázatát.

A kukorica rendkívül gazdag rostanyagban, a vastagbél belsejét vonja be, ezáltal megakadályozza a daganatok növekedését a vastagbélben.

A kukorica tartalmaz egy béta-cryptoxantin néven ismert vegyületet is, amely segít a tüdőrák megelőzésében.

 

21. Gyömbér

Gyömbér - Étel a rák megelőzésére7

Kutatók megállapították, hogy a gyömbér tartalmaz egy olyan vegyületet, amely a rákos sejteket hatékonyabban célozhatja meg, mint a kemoterápiás kezelés.

A gyömbér képes megváltoztatni a rákos sejtek sejtciklusát, és ez végül a káros sejtek halálát okozza. A gyömbér megakadályozhatja a mellrák szferoidok képződését, ezért nagyon hatékony a mellrák kockázatának csökkentésében is.

 

 

 

22. Grapefruit

Grapefruit - Étel a rák megelőzésére

A grapefruit rengeteg C-vitamint tartalmaz, amely erős antioxidáns, rákellenes tulajdonságokkal rendelkezik. A grapefruit csökkenti a nyelőcsőrák, a gyomorrák, a vastagbélrák, a méhnyakrák, az emlőrák és a húgyhólyagrák kockázatát.

A grapefruit rákellenes hatásait a legjobban akkor lehet elérni, ha a gyümölcsöt frissen fogyasztjuk, a feldolgozott gyümölcsök ugyanis kevés pozitív tulajdonsággal bírnak és emiatt nem igazán hatékonyak a rák megelőzésében.

 

23. Szőlő

Szőlő - bor - élelmiszer a rák megelőzésére

A szőlő tartalmaz resveratrolt, azaz egy fitokémiai anyagot, amelyhez a rák kockázatának csökkentése kapcsolódik.

Megállapították, hogy a resveratrol lelassítja a rákos sejtek növekedését és elnyomja a daganatok fejlődését a test számos részén, beleértve a melleket, a májat, a gyomrot és a nyirokcsomókat.

A szőlőben lévő fitokemikáliák a rákos sejtek elpusztításával is összefüggésben állnak.

 

24.  Cékla

Cékla - Étel a rák megelőzésére

Sok méregtelenítő vegyületet tartalmaz, amelyek segítenek a szervezetből a potenciálisan rákkeltő anyagokat kiszűrni. A cékla betalainot tartalmaz, amely vegyületről úgy gondolják a tudósok, hogy rákellenes tulajdonságokkal rendelkezik.

Egyes vizsgálatok arra utaltak, hogy  a nyers cékla rendszeres fogyasztása csökkentheti az emlőrák, a májrák, a bőrrák, a prosztatarák és a tüdőrák kockázatát.

 

25. Zöld tea

Zöld tea - Étel a rák megelőzésére

A zöld tea polifenolokat tartalmaz. Ezek olyan anyagok, amelyek rákellenes tulajdonságokkal rendelkeznek számos tanulmány szerint. A kutatók szerint a nők, ha naponta egy csésze zöld teát fogyasztanak, akár egyharmaddal is csökkenthetik a petefészekrák kialakulásának kockázatát.

A zöld tea sok antioxidánst is tartalmaz, ezáltal csökkenti a rák kialakulásának esélyeit. A zöld tea polifenoljai képesek megzavarni azokat a folyamatokat, amelyekkel a rákos sejtek szaporodnak. 

Lelassítják a rákos szövetek növekedését és megölik a tumorsejteket.

 

Forrás, fotó: vigormag.com + wikipedia

 

 

 

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

 

 

 

 

 

 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 

 

Kedvenceink:

 

 

http://egeszsegmarket.hu/

 

http://diszkontdieta.hu/

 

 

Míves Tojás Múzeum, Zengővárkony

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!