Nagyon szeretem ezt a rágcsát, hiszen nagyobb és hosszadalmasabb előkészületek nélkül tudom elkészíteni és ez bizony a rohanós hétköznapok során nagy segítség.
Remek választás tízóraira, uzsonnára, vagy akár egy lakatóbb leves után második fogásnak. Mi nagyon szeretjük a szezámmagos rudakat.
Hozzávalók:
1, 5 bögre Nutri Free mix Per Pane kenyérliszt>> Innen:
0, 5 bögre Schar Mix B
3 evőkanál burgonyapehely – Cornito>> Innen:
1/2 csomag szárított Budafoki élesztő
2 evőkanál olaj
1 tojássárgája
1 bögre meleg rizstej+ még egy kevés, ha igényli a tészta
só ízlés szerint
+ a tetejére egy felvert tojás és szezámmag
További termékek itt:
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat beleöntöm egy tálba.
Majd erre jöhet a rizstej, tojássárgája, az olaj.
Az alapanyagokat kézi mixer dagasztó spiráljával jó alaposan összekeverem, dagasztom a tésztát, legalább 7-8 percig. Lágy állagú tésztát kapok.
Formázom rizslisztes lapon a tésztát – vékonyra nyújtom, derelyevágóval vékony téglalapokat vágok -, sütőpapíros tepsire helyezem, majd kelesztem langyos helyen 1 órát.
Lekenem tojássárgájával a tetejét és megszórom szezámmaggal, kicsit bele is nyomkodom, hogy majd ne potyogjanak le.
Először 140 fokon sütöm 10 percet – nem előmelegített sütőben – , eközben még mindig emelkedik szépen a tészta.
Ekkor lekenem olajjal a tészta tetejét. Majd ezután kb. 10 percet 160 fokon, majd 180 fokon ismét 10 percet.
Mindig megvárom, hogy hűljön és utána fogyasztjuk.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Ha úgy érzed szívesen olvasod a blogomat, a recepteket, érdekességeket, történeteket, teszteket
és van lehetőséged arra, hogy támogass minket, itt megteheted!
Köszönünk mindent!
A közleménybe kérlek írd be, hogy: támogatás!
Koronczay Edit Raiffeisen Bank 12072521-00699054-00100000
IBAN: HU61-12072521-00699054-00100000
BIC/SWIFT: UBRTHUHB
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Kedvenceink:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: