Isteni finom és egészséges péksüteményeket készítettem, egy receptből, többfélét. Szafi liszteket használtam, kevertem és a végeredmény csodálatosan puha és ízletes belső, kellemesen ropogós külső.
Mindig ezt a receptet használom, ha kenyérre, zsemlére, kiflire vágyunk és mindig kétféle lisztet használok:
innen:
A recept igen egyszerű. Van egy 4 dl-es kis mérőpohárkám, ezt használom. Így nem kel mérlegelnem sem.
4 dl Szafi Free ropogós kérgű házikenyér lisztkeverék>>
4 dl Szafi reform csökkentett szénhidrát-tartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék
6 dl langyos víz
3 evőkanál olaj
só ízlés szerint
1 zacskó szárított élesztő
Így készül:
Ezt egy tálba öntöm az alapanyagokat és kézi mixer segítségével alaposan összedolgozom, kb. 10 perc, nem sajnálom az időt rá. Egy kistányérra Szafi Free ropogós kérgű házikenyér lisztkeveréket öntök és a kezemet is belisztezem vele.
Lecsípek egy darabot a tálban található tésztából, egy pirinyót meghempergetem a kistányéron lévő lisztben, majd a kívánt formára formázom. (zsemle, kifli, virslis fonat, fonat, bármi…)
Sütőpapíros tepsire helyezem.
1 órát kelesztem.
160 fokon sütöm 30 percet.
180 fokon pedig 15 percet.
Megvárom, míg kihűl.
Azon túl, hogy elképesztően finom, még az is a szuper benne, hogy napokig puha marad. Ez a legjobb megoldás, ha előre tervezek és tudom, nem szeretnék naponta sütni.
3-4 napig is friss, puha marad!!!
A recept:
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
szójamentes
Koronczay Edit
További termékek listája
ide kattintva>>
illetve
ide kattintva>>
böngészhető át.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: