Gluténmentes napló

Gluténmentes, tejmentes, szójamentes, tojásmentes finomságok 1 receptből

Isteni finom és egészséges péksüteményeket készítettem, egy receptből, többfélét. Szafi liszteket használtam, kevertem és a végeredmény csodálatosan puha és ízletes belső, kellemesen ropogós külső.

 

 

 

Mindig ezt a receptet használom, ha kenyérre, zsemlére, kiflire vágyunk és mindig kétféle lisztet használok:

 

innen: 

  • Szafi reform csökkentett szénhidrát-tartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék

 

 

 

A recept igen egyszerű. Van egy 4 dl-es kis mérőpohárkám, ezt használom. Így nem kel mérlegelnem sem.

 

 

4 dl Szafi Free ropogós kérgű házikenyér lisztkeverék>>

4 dl Szafi reform csökkentett szénhidrát-tartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék

6 dl langyos víz

3 evőkanál olaj

só ízlés szerint

1 zacskó szárított élesztő

 

 

Így készül:

Ezt egy tálba öntöm az alapanyagokat és kézi mixer segítségével alaposan összedolgozom, kb. 10 perc, nem sajnálom az időt rá. Egy kistányérra Szafi Free ropogós kérgű házikenyér lisztkeveréket öntök és a kezemet is belisztezem vele.

 

 

Lecsípek egy darabot a tálban található tésztából, egy pirinyót meghempergetem a kistányéron lévő lisztben, majd a kívánt formára formázom. (zsemle, kifli, virslis fonat, fonat, bármi…)

 

 

Sütőpapíros tepsire helyezem.

 

 

1 órát kelesztem.

 

 

160 fokon sütöm 30 percet.

 

 

180 fokon pedig 15 percet.

 

Megvárom, míg kihűl.

 

Azon túl, hogy elképesztően finom, még az is a szuper benne, hogy napokig puha marad. Ez a legjobb megoldás, ha előre tervezek és tudom, nem szeretnék naponta sütni.

 

3-4 napig is friss, puha marad!!!

 

A recept:

gluténmentes

tejmentes

tojásmentes

szójamentes

 

 

 

 

 

 

 

Koronczay Edit

 

 

További  termékek listája

ide kattintva>> 

illetve

ide kattintva>> 

böngészhető át.

 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!