Gluténmentes napló

Házi péksütemény – Fenséges ízvilág

Nemrég megmutattam nektek az egyik kedvenc mákos péksütimet, most ugyanebből a receptből dolgoztam, csak más formát, külsőt adtam ennek a fenséges ízű péksüteménynek.

 

 

 

Hozzávalók:

1 tojássárgája

140 gr cukor

1 vaníliás cukor

100 gramm Nutri Free Mix Per Pane

100 gramm Labeta univerzális lisztkeverék>>

100 gramm AnnaPanni kenyérliszt

1 ek zsír

100 gramm Vénusz sütőmargarin

1 zacskó szárított élesztő

3 ek burgonyapehely

4 ek rizsszirup

fél dl vaníliás rizstej + 2 evőkanálnyi

 

+ a töltelék:

mák+cukor+rizstej

+ a tetejére

felvert tojás+cukor

 

Az elkészítés roppant egyszerű:

Mindent beleöntöttem egy tálba, kézi mixerrel szépen összedolgoztam a tésztát.

Pihentettem fél órát a tésztát.

Rizslisztes lapon vékonyra nyújtottam, téglalap alakúra.

Téglalapokat vágtam a tésztába.

Lekentem a széleit rizstejjel.

Ráhelyeztem a tölteléket.

Egy másik tészta-téglalapba vágtam 3-4 csíkot, majd ráhelyeztem a mákos töltelékes tésztadarabra. A széleket összenyomkodtam.

Ment a sütőpapíros tepsire.

Aztán így jártam el az összes tésztával.

Pihentettem 20 percet a tepsin a mákos péksütiket.

Lekentem a tetejüket felvert tojás és cukor keverékével.

Előmelegített sütőben 170 fokon sütöttem 20 percet.

 

 

 

A recept gluténmentes és tejmentes.

 

 

 

 

További  termékek listája ide kattintva>> böngészhető át.

 

 

 

 

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

 

 

 

 

 

 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 

 

Kedvenceink:

 

 

 

 

 

Míves Tojás Múzeum, Zengővárkony

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!