Nemrég megmutattam nektek az egyik kedvenc mákos péksütimet, most ugyanebből a receptből dolgoztam, csak más formát, külsőt adtam ennek a fenséges ízű péksüteménynek.
Hozzávalók:
1 tojássárgája
140 gr cukor
1 vaníliás cukor
100 gramm Nutri Free Mix Per Pane
100 gramm Labeta univerzális lisztkeverék>>
100 gramm AnnaPanni kenyérliszt
1 ek zsír
100 gramm Vénusz sütőmargarin
1 zacskó szárított élesztő
3 ek burgonyapehely
4 ek rizsszirup
fél dl vaníliás rizstej + 2 evőkanálnyi
+ a töltelék:
mák+cukor+rizstej
+ a tetejére
felvert tojás+cukor
Az elkészítés roppant egyszerű:
Mindent beleöntöttem egy tálba, kézi mixerrel szépen összedolgoztam a tésztát.
Pihentettem fél órát a tésztát.
Rizslisztes lapon vékonyra nyújtottam, téglalap alakúra.
Téglalapokat vágtam a tésztába.
Lekentem a széleit rizstejjel.
Ráhelyeztem a tölteléket.
Egy másik tészta-téglalapba vágtam 3-4 csíkot, majd ráhelyeztem a mákos töltelékes tésztadarabra. A széleket összenyomkodtam.
Ment a sütőpapíros tepsire.
Aztán így jártam el az összes tésztával.
Pihentettem 20 percet a tepsin a mákos péksütiket.
Lekentem a tetejüket felvert tojás és cukor keverékével.
Előmelegített sütőben 170 fokon sütöttem 20 percet.
A recept gluténmentes és tejmentes.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: