Mennyei mini mákos péksütemények – gluténmentesen, tejmentesen

Nagyon szeretem a mákot,  mákos péksütiket. Bármelyik évszakban jöhet, mindig úgy állok hozzá, mintha most fogyasztanám először hosszabb idő után. Egyszerűen imádom.

 

 

Hozzávalók:

1 tojássárgája

140 gr cukor

1 vaníliás cukor

100 gramm Nutri Free Mix Per Pane

100 gramm Labeta univerzális lisztkeverék>>

100 gramm AnnaPanni kenyérliszt

1 ek zsír

100 gramm Vénusz sütőmargarin

1 zacskó szárított élesztő

3 ek burgonyapehely

4 ek rizsszirup

fél dl vaníliás rizstej + 2 evőkanálnyi

+ a töltelék:

mák+cukor+rizstej

+ a tetejére

felvert tojás+cukor

 

Az elkészítés roppant egyszerű:

Mindent beleöntöttem egy tálba, kézi mixerrel szépen összedolgoztam a tésztát.

Pihentettem fél órát a tésztát.

Rizslisztes lapon vékonyra nyújtottam, téglalap alakúra.

Lekentem rizstejjel, ment rá a töltelék a hosszanti oldala mentén, egy csíkban. Tekertem egyet a tésztán, a széleket összenyomkodtam, majd a mákkal töltött hosszú csíkot levágtam.

Kis darabokat vágtam belőle és ment mindegyik a sütőpapíros tepsire.

Aztán így jártam el az összes tésztával.

Pihentetem 20 percet a tepsin a mákos péksütiket.

Lekentem a tetejüket felvert tojás és cukor keverékével.

Előmelegített sütőben 170 fokon sütöttem 20 percet.

A recept gluténmentes és tejmentes.

További  termékek listája ide kattintva>> böngészhető át.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Kedvenceink:

 

Míves Tojás Múzeum, Zengővárkony

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »