Nagyon szeretem a mákot, mákos péksütiket. Bármelyik évszakban jöhet, mindig úgy állok hozzá, mintha most fogyasztanám először hosszabb idő után. Egyszerűen imádom.
Hozzávalók:
1 tojássárgája
140 gr cukor
1 vaníliás cukor
100 gramm Nutri Free Mix Per Pane
100 gramm Labeta univerzális lisztkeverék>>
100 gramm AnnaPanni kenyérliszt
1 ek zsír
100 gramm Vénusz sütőmargarin
1 zacskó szárított élesztő
3 ek burgonyapehely
4 ek rizsszirup
fél dl vaníliás rizstej + 2 evőkanálnyi
+ a töltelék:
mák+cukor+rizstej
+ a tetejére
felvert tojás+cukor
Az elkészítés roppant egyszerű:
Mindent beleöntöttem egy tálba, kézi mixerrel szépen összedolgoztam a tésztát.
Pihentettem fél órát a tésztát.
Rizslisztes lapon vékonyra nyújtottam, téglalap alakúra.
Lekentem rizstejjel, ment rá a töltelék a hosszanti oldala mentén, egy csíkban. Tekertem egyet a tésztán, a széleket összenyomkodtam, majd a mákkal töltött hosszú csíkot levágtam.
Kis darabokat vágtam belőle és ment mindegyik a sütőpapíros tepsire.
Aztán így jártam el az összes tésztával.
Pihentetem 20 percet a tepsin a mákos péksütiket.
Lekentem a tetejüket felvert tojás és cukor keverékével.
Előmelegített sütőben 170 fokon sütöttem 20 percet.
A recept gluténmentes és tejmentes.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: