Imádjuk a nagyon egyszerűen elkészíthető finomságokat. Azokat, amelyeket kisgyerek(ek) mellett, iskolába-edzésekre való rohangászás előtt-után, munka mellett is gyorsan, könnyedén bárki meg tud sütni. Ehhez nem is kell más csak egy kis kreativitás, a “dobjunk össze gyorsan, valamit” érzés és persze egy szuper gluténmentes lisztkeverék. Mindjárt elárulom, ezúttal melyiket is használtam.
Egy kis tojás, cukor, rizsszirup, kókuszreszelék és Labeta univerzális lisztkeverék segítségével született meg ez a csodálatosan finom, édes, kókuszos-mandulás keksz. Az elkészítés kb. 5 perc volt onnan kezdve, hogy kitaláltam mit is sütök, egészen odáig, míg a sütőpapírra került az összes keksz.
A sütés meg csak 20 percbe volt.
Szóval kb. fél óra alatt olyan finomságot varázsoltam az asztalra, aminek az íze magával ragadó.
Labeta kókuszos-mandulás keksz – gluténmentes, tejmentes
Hozzávalók:
275 gramm LABETA UNIVERZÁLIS LISZT>>
150 gramm kókuszreszelék
15 gramm burgonyapehely
50 gramm szőlőcukor
170 gramm rizsszirup
250 gramm kókusztej
2 tojás
Elkészítés:
Mindent egy tálba öntök és kikavarom kézi mixerrel a tésztát. Galuskaszerű sűrűséget kapok, nem formázható.
Két vizes kanál segítségével, egy sütőpapíros tepsire kis halmokat helyezek és a vizes kanállal szétterítem, tetszőleges vastagságúra.
Tetejét megszórom kókuszreszelékkel, pár szem mandulát teszek rá és rizssziruppal “megöntözöm”.
Előmelegített sütőben, 190 fokon 20 percig sütöm.
További termékek listája ide kattintva>> böngészhető át.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: