Egészen különleges ízvilágú finomságot sütöttem nemrég, most jutottam el oda, hogy megosszam veletek.
Olyan Labeta keverékport használtam, ami fehér kenyér készítéséhez használható. Gondoltam, ha kenyérnél működik, akkor más pékárunál is biztosan. Nem csalódtam.
A keverékhez 450 ml langyos vizet adtam és egy zacskó szárított élesztőt.
Kézi mixerrel dagasztottam, nem sajnáltam rá az időt, 10 percig biztosan tartott.
Letakartam és kelesztettem 45 percet.
Majd rizslisztes lapon rudakat sodortam, sütőpapíros tepsire helyeztem, mindkét oldalát pár helyen kicsit benyomkodtam az ujjammal, hogy csini legyen 🙂
Pihentettem újabb 45 percet, majd lekentem felvert tojással, megszórtam apróra vágott sonkával és lenmaggal.
180 fokos előmelegített sütőben, 35 percig sütöttem.
Elképesztően finom!
Egy kis információ, ha még nem hallottál erről a lisztkeverékről:
Keverékpor gluténmentes és laktózmentes fehérkenyér készítéséhez
Összetevők:
burgonyakeményítő, rizsliszt, burgonyapehely (burgonya, emulgeálószer: zsírsavak mono- és digliceridjei, stabilizátor: difoszfátok, antioxidáns: zsírsavak és aszkorbinsav észterei, antioxidáns: nátrium-biszulfát, kurkuma), kukoricaliszt, étkezési só, szárított élesztő (sütőélesztő, emulgeálószer: szorbitán), sűrítőanyag: guar-gumi, cukor, sütőpor: nátrium-karbonát, kömény, lisztkezelő szer r: kalcium-foszfátok, antioxidáns: aszkorbinsav, étkezési sav: citromsav
Átlagos tápérték 100 g elkészítési javaslat szerinti késztermékben:
Energia 919 kJ/ 219 kcal,
Zsír 4,4 g, amelyből telített zsírsavak 1,9 g,
Szénhidrát 42 g, amelyből cukrok < 0,5 g,
Rost 1,1 g,
Fehérje 2,3 g,
Só 1,41 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: